Begin je eigen glamping bedrijf

25 maart 2024 11:46

Begin je eigen glamping bedrijf

Droom je ervan om je eigen glamping bedrijf te beginnen? Glamping is helemaal in en echt populair tegenwoordig. Als je het goed en doordacht aanpakt, kan dit behoorlijk wat opleveren en het is ook nog eens leuk om te doen. In dit artikel vertellen we wat glamping precies is, hoe je een locatie en een tent kiest en hoe je de eerste stappen zet om je eigen glamping onderneming op te zetten. Lees verder!

Wat is glamping precies?

Glamping is een mix van luxe en kamperen. Het is eigenlijk kamperen, maar dan super deluxe, net alsof je in een hotel zit. In een glampingtent heb je vaak een keuken, slaapplekken met heerlijke bedden, een plek om te chillen, een badkamer en een terras met buitenmeubels. Het hoeft niet eens zo duur te zijn, maar natuurlijk zijn er chiquere tenten die helemaal aan jouw wensen voldoen. Maar waarom zou je kiezen voor glamping in plaats van gewoon kamperen? Je kunt op de gekste plekken overnachten waar je normaal niet zou kamperen, zoals diep in het bos, direct aan zee of vlakbij een meer. En je hoeft je geen zorgen te maken over een tent die lekt of te vroeg wakker worden door de zon.

Een locatie kiezen

Je hebt natuurlijk een goede plek nodig voor je glamping onderneming: je wilt bij voorkeur een locatie met een adembenemend uitzicht. Bezoekers komen namelijk niet alleen voor de luxe tenten, maar ook voor de mooie uitzichten. Je kunt een stuk land huren op een camping of kopen in bijvoorbeeld een savanne, een dennenbos, of een plekje aan een riviertje. Het is ook belangrijk dat je locatie goed te bereiken is en relatief dichtbij de hoofdweg ligt. Als je eenmaal je droomplek hebt gevonden, kun je starten met het opzetten van faciliteiten zoals toiletten, een receptie, restaurant of café.

De tent customizen

Er zijn verschillende prachtige tenten van yalacanvaslodges.com die je kunt gebruiken voor je nieuwe onderneming. Naast de standaarduitrusting kun je je tent helemaal naar jouw hand zetten met extra features. Dit maakt jouw tent super uniek en geeft je gasten een ervaring die ze nergens anders vinden! Je kunt van alles toevoegen: een keuken, badkamer of extra slaapkamer, zodat je gasten zich helemaal thuis voelen met de natuur als hun buur. Wil je nog een stapje verder? Laat je logo op de tent zetten en kies een kleur die perfect past bij de omgeving of jouw stijl. Zo maak je de sfeer helemaal compleet, of je nu midden in het bos, in de woestijn, of ergens totaal anders zit!

Je glampingbedrijf

Hoe start je nu een glampingbedrijf? Eerst moet je natuurlijk kijken naar de vergunning die je nodig hebt voor de plek waar je wilt beginnen. Afhankelijk van waar je woont, kom je misschien nog andere regels tegen. Denk na over wie jouw gasten zijn. Richt je je op gezinnen, singles, of juist koppels? Stem je glamping af op deze groep. Dan komt het financiële plaatje: hoe ga je jouw droom financieren? Werk een gedetailleerd plan uit, vooral als je denkt aan een lening van de bank. Zij willen namelijk een plan zien. Bedenk een knallende naam voor je bedrijf en registreer deze bij de KVK. En klanten werven? Zet een aantrekkelijke website op poten en promoot je site op bekende plekken online om bezoekers te trekken. Succes!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.