Wat kan een advocaat voor jouw onderneming betekenen?

16 november 2017 10:24

Wat kan een advocaat voor jouw onderneming betekenen?

Als ondernemer ben je natuurlijk erg druk met jouw bedrijf. Je doet wat je het liefst doet en wilt je eigenlijk helemaal niet bezighouden met andere zaken. Toch ontkom je er niet aan om ook bezig te zijn met zaken die niet direct met jouw onderneming te maken hebben.

Dit kunnen bijvoorbeeld juridische zaken zijn waar je wellicht niks van afweet óf je het liefst van afzijdig houdt. Een ondernemingsrecht advocaat of arbeidsrecht advocaat kan je hierbij helpen. Deze neemt je enorm veel taken uithanden waar je tegen aanloopt als ondernemer zijnde, maar hoe kan je nou de geschikte advocaat vinden en wat doet zo’n advocaat nou precies?

Wat doet een ondernemingsrecht advocaat?

De ondernemingsrecht advocaat helpt je met allerlei zaken die te maken hebben met jouw onderneming. Ondernemen is natuurlijk niet zonder risico’s; je krijgt te maken met samenwerkingsverbanden, personeel, overheidsinstanties en aansprakelijkheden. Deze risico’s wil je natuurlijk zo veel mogelijk beperken. Waar de advocaat jou allemaal mee kan helpen is onder andere:

- Het begeleiden van een fusie, overname of reorganisatie

- Het kiezen van de juiste rechtsvorm

- Het opstellen van algemene voorwaarden

- Het afsluiten en opstellen van contracten

- Geschillen tussen aandeelhouders en vennoten

Wat doet een arbeidsrecht advocaat?

De advocaat helpt je met zaken die te maken hebben met de verhouding tussen werknemer en werkgever. Het arbeidsrecht beschermt enerzijds de werknemer, zo is er een wettelijk minimumloon ingesteld en kunnen werknemers niet zomaar ontslagen worden. Anderzijds beschermt het arbeidsrecht ook de werkgever, want wat als een ex-werknemer de concurrentiebeding overtreed of als één van de werknemers arbeidsongeschikt raakt? De arbeidsrecht advocaat helpt je onder andere bij:

- Ontslagvergoedingen

- Opzegtermijnen

- Concurrentiebeding

- Ontslag geven & nemen

- Vakantie en verlofregelingen

- Transitievergoedingen

Hoe vind je de juiste advocaat?

Het vinden van de juiste advocaat kan nog best lastig zijn. Je kan natuurlijk eindeloos rondbellen of het internet afspeuren, maar je kan ook gewoon de advocaten naar jou toe laten komen. Via Lawspot kan jij anoniem jouw zaak in een beveiligde omgeving plaatsen en tonen aan gekwalificeerde advocaten die aan dit platform gekoppeld zijn. Deze advocaten lezen de zaak en doen op basis van deze zaak een persoonlijk voorstel. Heb je een klik met een advocaat? Dan is een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek mogelijk. In de plaats van kostbare tijd verliezen aan het zoeken van een advocaat, vindt de advocaat jou dus snel en makkelijk.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.