5 populairste landen waar Nederlandse digital nomads werken

18 augustus 2023 15:29

5 populairste landen waar Nederlandse digital nomads werken

Stel je voor: je opent je laptop in een café in Ubud, Bali, terwijl je een rustgevend uitzicht hebt op de rijstvelden. Of je verstuurt je designs naar een klant vanuit een sfeervol café in Lissabon, omringd door de kleurrijke tegels en de aroma's van verse koffie. Of misschien werk je aan je SEO-projecten terwijl je uitkijkt op de majestueuze bergen van Chiang Mai, Thailand. De wereld is je kantoor en wifi is je connectie met de rest van de wereld.

Werken vanuit de meest exotische hoeken van de wereld klinkt voor de meeste mensen als een droom die te mooi is om waar te zijn. Maar voor een groeiende groep Nederlandse ondernemers, bekend als digital nomads, is dit de dagelijkse realiteit geworden. Laten we eens kijken naar de top 5 landen waar Nederlandse digital nomads zich graag nestelen en hun werk tot leven brengen, terwijl ze tegelijkertijd nieuwe culturen omarmen en onvergetelijke ervaringen verzamelen.

1. Bali, Indonesië

Bali, het eiland van de eeuwige zomer en de betoverende zonsondergangen, heeft niet alleen avontuurlijke reizigers verleid, maar ook talloze Nederlandse digital nomads. Ze werken elke dag onder een rieten dak, omringd door weelderig groen en de geur van wierook die in de lucht zweeft. De bruisende coworking-spots maken het er eenvoudig om nieuwe vrienden te maken, vaak ook zelf digital nomads, terwijl je aan je projecten werkt. En als je je laptop even weg wilt leggen, wachten de stranden en rijstvelden om ontdekt te worden.

2. Chiang Mai, Thailand

Chiang Mai, het hart van Noord-Thailand, heeft een magische aantrekkingskracht digital nomads van over de hele wereld, waaronder de Nederlandse. In dit stuk van Thailand vind je betaalbare accommodaties, heerlijke streetfood, en een gemeenschap van gelijkgestemde avonturiers. Terwijl je je ideeën in je laptop typt, kun je later genieten van een ontspannende massage of een rustgevende wandeling door het oude centrum.

3. Lissabon, Portugal

Als je een voorliefde voor charme en geschiedenis hebt, is Lissabon jouw place to be. Met zijn kronkelende straatjes en adembenemende uitzichten is Lissabon een favoriet onder Nederlandse digital nomads. De coworking-ruimtes zijn modern en stimulerend, en tussen de werkuren door kun je genieten van pastéis de nata en wandelingen langs de rivier de Taag. Deze stad weet hoe ze werk en plezier perfect in balans houdt.

4. Medellín, Colombia

Bij Medellín en Colombia denk je misschien meteen aan de Narcos-serie, maar deze stad heeft een metamorfose ondergaan en trekt nu digital nomads van over de hele wereld aan. Je vindt er moderne coworking-ruimtes en een overvloed aan culturele evenementen. Na het werk kun je genieten van de rijke Colombiaanse keuken en de levendige salsamuziek.

5. Buenos Aires, Argentinië

Buenos Aires ademt tango, kunst en creativiteit, en het heeft ook een steeds groter wordende digital nomad-gemeenschap. Werk in een café met een heerlijke Argentijnse koffie binnen handbereik, en daarna kun je de straten verkennen die barsten van de kleur en cultuur. Deze stad is een perfecte mix van werk en inspiratie – wat waarschijnlijk de reden is waarom digital nomads de stad omarmen.

Of je nu kiest voor de zonovergoten stranden van Bali, de betovering van Chiang Mai of de passie van Buenos Aires: als digital nomad ligt de wereld aan je voeten en kun je overal werken waar je hart je roept. Dus pak je laptop in en maak je klaar voor een avontuur.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.