3 tips voor beginnende crypto investeerders

19 oktober 2022 12:21

3 tips voor beginnende crypto investeerders

Wanneer je wilt beginnen aan het opbouwen van een crypto portfolio is het soms lastig om te weten hoe je moet starten. Mensen die je kent investeren al jaren in crypto currency en hebben allemaal een andere mening over waar je moet beginnen. Ondertussen zie jij door de cryptomunten het bos niet meer. Maak je geen zorgen, wij zijn hier om jou drie tips te geven om je op weg te helpen als beginnende crypto investeerder!

Investeer in de lange termijn

Een van de belangrijkste en meest dringende tips die we kunnen geven is: investeer altijd in de lange termijn wanneer het over crypto currency gaat. Met de lange termijn bedoelen wij niet een maand of half jaar, met de lange termijn bedoelen we een periode van één jaar tot een periode van een decennia. Heel veel mensen maken deze denkfout wanneer ze beginnen te investeren in crypto. Zowel ondernemers als particulieren investeren vol goede moed op maandag en verwachten dat hun investering drie keer zo veel waard is voor het weekend begonnen is. Hoewel dit in zeer sporadische gevallen mogelijk is, is het niet realistisch om dit als streven aan te houden.

Wanneer er gekeken wordt naar de korte termijn dan zien we geen schrikbarende fluctuaties in de meeste crypto koersen. Net zoals bij investeren in beursgenoteerde bedrijven is het natuurlijk altijd mogelijk dat er een onverwachtse stijging of daling in de prijs komt. Daarom raden wij iedereen aan om dagelijks crypto nieuws te volgen! Trends identificeren door het nieuws te volgen kan er voor zorgen dat jij, in tegenstelling tot andere crypto investeerders, net iets eerder kan acteren op een cryptomunt die gaat stijgen of dalen. Hoewel we je aanraden om te investeren in de lange termijn kan het nooit kwaad om op de hoogte te blijven van relevante crypto nieuws.

Weet waar je in investeert

Kennis is geld waard, in dit geval zowel letterlijk als figuurlijk. Je kan er voor kiezen om lukraak je geld op één of meerdere cryptomunten in te zetten maar dat is gewoon puur gokken. Onderzoek doen kan het verschil maken tussen een rendabele investering en een verliesmakende investering. Wanneer je meer weet over een koers en waarom deze koers beweegt zoals die doet, dan vertaalt zich dit direct in kansen. Je begrijpt de koers en de munt, met die informatie kan je proberen in te spelen door te kopen en verkopen op de juiste momenten. Ook is het handig om te weten waar je kan investeren. Daarom hebben wij een korte blog gemaakt waarin we de belangrijkste cryptoplatforms voor ondernemers uitlichten!

Kies een budget wat je kan missen

Niks is erger dan geld investeren wat je eigenlijk niet kan missen. De verleiding kan gigantisch zijn om in het begin meteen al je geld in crypto te stoppen, maar dit raden wij zeer zeker af. Een goede ondernemer doet aan bankroll management. Bankroll management betekent dat je maar met een bepaald percentage van je besteedbaar inkomen steeds investeert en zo een indrukwekkend portfolio opbouwt. De aanhouder wint en dit speelt ook direct in op de eerste tip die we gaven over lange termijn denken. Het is eeuwig zonde als je je geld kwijt raakt wat je niet kan missen door een onverwachte gebeurtenis op de markt. Rome is niet in één dag gebouwd en je crypto portfolio ook niet. Doe dus rustig aan en handel met een plan.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.