Dit zijn de belangrijkste cryptoplatforms voor ondernemers

8 november 2021 09:00

Dit zijn de belangrijkste cryptoplatforms voor ondernemers

Een slimme ondernemer legt een spaarpotje aan om het latere pensioen te financieren. Hierbij kan een deel van het gespaarde vermogen ook worden belegd in risicovolle investeringen als cryptomunten. Er zijn verschillende platforms waar ondernemers terechtkunnen. We hebben het over de bekendste platforms en we benoemen een goed alternatief voor wie wel in cryptomunten wil beleggen, maar er niet zijn nachtrust voor wil opofferen.

Bitvavo

Een van de in Nederland bekendste platforms voor de handel in cryptomunten is Bitvavo. Bitvavo is een Nederlandse aanbieder die betrouwbaar is en die onder toezicht staat van De Nederlandsche Bank (DNB). Het bedrijf is in 2017 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot de marktleider in de Benelux. Bitvavo is er voor zowel beginnende als ervaren cryptohandelaars. Je munten kan je gratis opslaan op de Bitvavo-wallet. Een belangrijk voordeel van Bitvavo is dat je gewoon via iDEAL kan betalen. Bij andere platforms is dit vaak niet mogelijk.

Toch zijn er ook nadelen aan Bitvavo verbonden, zoals je in deze Bitvavo review kan lezen. Zo zijn de mogelijkheden van de Bitvavo-app toch wel beperkt. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om OCO-orders of stop-limietorders aan te maken. Op de Bitvavo-website kan dit echter wel. Verder zal de ervaren handelaar de uitermate risicovolle tradingopties als margin trading missen. Als je wil handelen met hefbomen is Bitvavo dan ook niet de beste keuze.

Binance

Binance is een Chinese exchange die in 2017 werd opgericht. Waar Bitvavo de grootste is in de Benelux, is Binance dit op mondiaal niveau. Het platform kan meer dan een miljoen transacties per seconde aan en er zijn interfaces voor zowel beginners als experts. De trading fees zijn relatief laag en als je de BNB-token gebruikt, krijg je zelfs een mooie korting. Binance staat niet onder toezicht van de DNB en werd in 2019 gehackt. Nadien heeft men wel fors geïnvesteerd in een betere beveiliging en heeft het bedrijf veranderingen doorgevoerd op het gebied van 2FA (tweefactorauthenticatie).

Huobi

Huobi is een in de Seychellen gevestigde crypto-exchange met een zeer ruim aanbod aan cryptomunten. De interface is heel duidelijk en gemakkelijk en qua beveiliging zit het echt wel goed. Het bedrijf heeft verschillende beveiligingstests doorstaan en de tegoeden zijn grotendeels opgeslagen op een cold wallet. Wel is het aan te raden om je account met 2FA te beveiligen. De aan- en verkoopkosten liggen iets hoger dan bij Binance en de cryptomunten zijn niet verzekerd. Ook kan je er niet met iDEAL betalen.

Beheerd beleggen via Yieldt

Ongeacht voor welke van de bovenstaande platforms je ook kiest: in cryptomunten beleggen kan heel wat van je vergen. De markt is voortdurend geopend en is heel volatiel, wat je nachtrust danig kan verstoren. Daarom is er met Yieldt nu ook een alternatief. Bij Yieldt heeft men vermogensbeheerders en crypto-experts in dienst die in ruil voor een deeltje van de winst in cryptomunten beleggen. Men kiest voor een risicomijdende strategie en je rekent er op de jarenlange ervaring van echte professionals die de markt dag en nacht volgen. Beheerd beleggen in cryptomunten kan bij Yieldt al vanaf 1.000 euro.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.