3 tips om als ondernemer een additioneel inkomen op te bouwen

11 november 2019 14:16

3 tips om als ondernemer een additioneel inkomen op te bouwen

Ondernemen is risico’s nemen, maar je wilt natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen dat je inkomen in elkaar keldert. Daarom is het verstandig om je risico’s zoveel mogelijk te spreiden. In dit artikel lees je daarom 3 tips om een additioneel inkomen te verdienen.

Investeer in aandelen

De rente op je spaarrekening is tegenwoordig enorm laag. Dit gaat de aankomende jaren ook niet beter worden. Banken overwegen op dit moment om een negatieve spaarrente in te voeren. Daarom is het verstandiger om je geld te investeren, bijvoorbeeld in aandelen. Het voordeel van beleggen is dat je een goed rendement kan behalen. Winst behalen is echter niet gegarandeerd! Beleggen kent namelijk risico’s.

In welke aandelen moet je investeren?

Verdiep je goed in welke bedrijven je investeert. Op dit moment is het handelen in aandelen van de ING Bank aantrekkelijk. Koers van de ING is op dit moment aan het zakken, mede door de lage rentestanden. Ook in de toekomst verwacht de Europese Centrale Bank een verdere daling van de rente. Maar dat niet alleen! ING is pas in het nieuws gekomen, vanwege betrokkenheid bij een witwasschandaal. De bank betaalde hiervoor zijn prijs, namelijk een boete van 675 miljoen en een terugbetaling van 100 miljoen euro.

Deze mededelingen zijn als belegger zijnde natuurlijk niet aantrekkelijk, maar aan de andere kant is dit wel een mooi moment om aandelen van ING te kopen. De dividend van ING is volgens de analisten erg hoog, waardoor het een aantrekkelijke investering is.

Een andere goede investering is om aandelen te kopen van Amazon. De gigantische webshop is een van de grootste bedrijven van Amerika. De omzet laat een stijgende lijn zien, voor zowel de abonnementsvorm als de webshop zelf. De gigant behaalt steeds meer winst en de beursanalisten verwachten voor komend jaar ook een verdere groei hierin.

Onderneem part-time

Wellicht ben je in een fase beland, waarin je webshop goed draait en je de juiste mensen hebt aangenomen. Bekijk goed wat je kerntaak is en wat je kan uitbesteden. Door kritisch te kijken wat jouw kerntaak is als ondernemer kom je er achter dat je heel veel dingen kan uitbesteden. Denk bijvoorbeeld aan distributie, klantenservice en development. Zo hou je tijd over om ergens anders te werken.

De meeste mensen volgen de omgekeerde route: een baan hebben en daarnaast een eigen bedrijf beginnen. Op dit moment hebben meer dan 250.000 mensen in Nederland een bedrijf naast hun huidige werk. Mocht dit overwegen moet je dit bestaan niet onderschatten! Veelal zal je in de avonduren en in het weekend aan het werk moeten.

Geef als ondernemer adviezen

Heb je als ondernemer het nodige meegemaakt en heb je in het verleden mooie resultaten geboekt? Dan kan je daar handig gebruik van maken. Met name jonge ondernemers staan te springen om gebruik te maken van je kennis. Het fijne is dat de jonge ondernemers zeer waarschijnlijk wat je met je adviezen gaan doen, waardoor je én een leuk zakcentje verdient én anderen op weg naar succes helpt.

Als ondernemer zijn er dus voldoende manieren om een mooi additioneel inkomen op te bouwen. Het is een kwestie van doen!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.