3 redenen waarom een motor ideaal is voor woon-werkverkeer

25 augustus 2020 09:51

3 redenen waarom een motor ideaal is voor woon-werkverkeer

Heb jij wel eens tijdens de ochtend- of avondspits in de file gestaan? Dan heb je vast ook wel eens gedacht dat een motor op dat moment ideaal geweest zou zijn. Met een motor mag je namelijk gewoon rustig tussen de file doorrijden. Nooit meer in de file stilstaan is een groot voordeel van met de motor naar het werk. Naast deze reden zijn er nog veel meer redenen te bedenken om met de motor naar het werk te gaan. Wij hebben 3 goede redenen voor je op een rijtje gezet!

Reden 1. Voordeliger

Als je kijkt naar het kostenplaatje dan is een motor voor woon-werkverkeer een stuk voordeliger. Zet de kosten van een auto en een motor maar eens naast elkaar, dan zal je zien dat een motor als goedkoopste optie eruit komt. Een motor rijdt over het algemeen zuiniger, waardoor je alleen al flink bespaart op de brandstofkosten. Daarnaast is de motorbelasting en verzekering ook goedkoper.

Ook voor werkgevers is een motor erg interessant. Dit komt door de lage bijtelling van een motor van de zaak. De bijtelling van een motor is namelijk veel lager dan bij een auto. De bijtelling van een motor blijft vaak beperkt tot enkele tientallen of honderden euro’s, terwijl dit bij een auto vaak om duizenden euro’s gaat.

Reden 2. Niet bezweet op het werk

Vroeger kwamen motorrijders vaak bezweet op het werk. Gelukkig is dit tegenwoordig niet meer het geval. De ontwikkeling van motorkleding heeft niet stilgestaan. Zo zijn er tegenwoordig goed ventilerende motorkleding verkrijgbaar die ook nog optimale bescherming bieden. Er zijn zelfs zogenoemde motorjeans. Dit lijken op het eerste oog gewone jeans, maar bieden wel de gewenste bescherming bij een eventuele valpartij. Ideaal voor naar het werk. Ga naar de webshop van MotorkledingStore voor goed ventilerende motorkleding.

Reden 3. Bespaar tijd

In het begin van dit artikel hebben we het al gehad over het grote voordeel van doorrijden bij files. Dit bespaart natuurlijk veel tijd. Maar wat dacht je van inhalen bij drukke verkeerslichten? Dit bespaart ook veel reistijd. Daarnaast mag je met een motor gewoon gratis op de stoep parkeren bij voldoende ruimte en is er op elke parkeerplaats wel ruimte voor je motor. Zo hoef je nooit meer lang te zoeken naar een parkeerplek.

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.