Gepubliceerd op 21 december 2018

Wie heeft de beste facilitaire noviteit van 2019?

Heeft uw bedrijf de beste facilitair noviteit van 2019? Of bent u juist op zoek naar de beste facilitaire noviteit van 2019? In beide gevallen moet u zeker naar de website van de FGNoviteitenprijs. Of kom anders op woensdag 23 januari naar Utrecht naar de vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer omdat aan het einde van de middag de prijswinnaar van 2019 bekend wordt gemaakt. En uiteraard kunt u gedurende de  3 beursdagen ook op de honderden stands van de deelnemers de noviteiten bekijken.

De noviteiten van de standhouders van de vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer staan dus niet alleen in de maand januari volop in de schijnwerpers. Ook op de website van de FGNoviteitenprijs 2019, waar naar verwachting veel van hen aan mee zullen doen, is dat het geval. Inmiddels staan er al enkele tientallen noviteiten online. Naar verwachting groeit dat aantal uit tot zo’n 70-80 noviteiten.

De inzendingen van al deze deelnemers worden beoordeeld door een deskundige jury onder voorzitterschap van de Leuvense hoogleraar en directielid van HoLaPress, Kris Pattyn. Naast hem heeft onder meer de hoofdredactie van Het Facilitair Journaal zitting in de jury. In de week vóór de vakbeurs worden de 5 genomineerden van de FGNoviteitenprijs bekend gemaakt. Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht reikt op woensdag 23 januari op het Noviteitenplein de bokaal en geldprijs aan de winnaar uit.

 

De FGNoviteitenprijs, die in de editie 2019 voor het negende, achtereenvolgende jaar zal worden uitgereikt aan een noviteit uit 2018 kan inmiddels met recht een klassieker worden genoemd. In de afgelopen jaren dongen tussen de 50 en 100 inzenders mee. Op de shortlisten van de 5 nominaties staan daarom facilitair oplossingen, die inmiddels niet meer weg te denken zijn.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is deelname niet beperkt tot de deelnemers aan de vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer. Integendeel, ieder jaar zijn er weer inzendingen, waarvan de inzender geen stand heeft. Vandaar dat alle inzendingen ook op het Noviteitenplein worden gepresenteerd. Vandaar de deelnameprijs van 195 euro voor niet-standhouders. Dat is namelijk de prijs van de meter, die de noviteiten op de beursvloer inneemt.

Klik hier om u aan te melden

Onze partners