Wat is belangrijk bij het starten van een horeca onderneming?

29 maart 2019 09:18

Wat is belangrijk bij het starten van een horeca onderneming?

Een eigen bedrijf starten is vaak een hele onderneming, zoveel is zeker. Natuurlijk is het mogelijk om het goed te doen, zolang je maar rekening houdt met een aantal factoren en handige tips. Wil je zelf een horeca onderneming starten maar weet je niet zo goed hoe je eraan moet beginnen? Onderstaand overzicht met handige tips kan je zeker en vast op weg helpen!

De beste tips voor het starten van een horeca onderneming?

De horeca is een overkoepelende sector waaronder zich alle hotels, café's, restaurants en gelijkaardige organisaties bevinden. Een dergelijke onderneming opstarten verschilt logischerwijs van andere bedrijven. De volgende tips kunnen je helpen om daar het beste van te maken!

1. De KvK en de Belastingdienst

Zoals dat bij elke onderneming het geval is, moet je bij opstart van een horeca onderneming eerst denken aan je wettelijke verplichtingen. Dat wil zeggen, je inschrijving bij de Kamer van Koophandel en de belastingen. Er zijn heel wat sociale bureaus die je hierbij goed kunnen helpen, zodat je toch al een zorg minder aan je hoofd hebt.

2. Rekening houden met de toekomst

Hoewel je nog maar net met je onderneming begonnen bent, is het zeker al de moeite waard om aan de toekomst te denken. En dan gaat het niet enkel om investeringen, maar ook de locatie van je restaurant of café. Onderzoek het gemeenteplan van de plaats waar je je bedrijf wil starten om te weten of er zich veranderingen zullen voordoen qua infrastructuur en indeling van de stad of gemeente. Ten slotte is kiezen voor kwalitatief en duurzaam apparatuur, zoals horeca apparatuur van horecasupply.nl, een goed idee als je op de lange termijn kosten en moeite wil besparen!

3. Een omgevingsvergunning aanvragen

Daarbij ga je best ook op zoek naar een zogenaamde omgevingsvergunning. Dit is een vergunning die je de mogelijkheid geeft om verbouwingen of sloopwerken uit te voeren aan je bedrijfspand. Elke zaak wil vroeg of laat vernieuwingen doen, dus bereid je daar nu al op voor door een dergelijke vergunning aan te vragen!

4. Drank- en horecavergunning

Ten slotte is het belangrijk dat je een drank- en horecavergunning aanvraagt - ten minste, als je alcoholische dranken wil gaan serveren. Elk horeca bedrijf moet hierover beschikken om wettelijk drank te kunnen verkopen. Ook moet eventueel personeel en het pand zelf aan bepaalde vereisten voldoen qua voorzieningen, dus besteedt daar meteen aandacht aan om problemen te vermijden!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.