Zorg & Welzijn-Truck bij ROC Rivor

8 maart 2024 15:27

Zorg & Welzijn-Truck bij ROC Rivor

jongeren in de regio beleven unieke Z&W-experience

Dinsdag 12 maart zal het parkeerterrein van ROC Rivor voor een deel gevuld zijn met een grote Zorg & Welzijn-truck. Deze truck is namelijk onderdeel van een landelijke Zorg & Welzijn campagne die als doel heeft jongeren te inspireren en enthousiasmeren voor de sector. De campagne trekt met de truck langs onderwijsinstellingen in heel Nederland en staat 12 maart bij ROC Rivor in Tiel. Middelbare scholieren uit de regio zijn welkom voor een heuse Z&W-experience!

ROC Rivor is host van deze campagne en ontvangt die dag leerlingen uit het voortgezet onderwijs die op een laagdrempelige en leuke manier kennismaken met Zorg en Welzijn. Zo beleven zij een gave VR-experience in de truck en zijn er diverse opdrachten in de school. Ook Stichting Zorgcentra Rivierenland (SZR) is aanwezig om een bijdrage te leveren.  

Stichting ZWBT, initiatiefnemer campagne

Stichting Zorg, Welzijn, Bouw, Techniek (ZWBT) is initiatiefnemer van deze campagne en ontwikkelt en voert bewustwordingscampagnes uit in de zorg- en welzijnssector, en de bouw- en technieksector, gericht op voortgezet onderwijs. Zij willen leerlingen inspireren en enthousiasmeren voor deze vakgebieden en een brug slaan tussen onderwijs en arbeidsmarkt door opleiders en bedrijven te werven om kennis over te dragen via innovatieve methoden en praktijkvoorbeelden. Op deze manier werken ze aan hun missie om de kwaliteit van de zorg- en bouwsector te waarborgen en een bijdrage te leveren aan het oplossen van de tekorten.

Over ROC Rivor

ROC Rivor is al 30 jaar hét opleidingscentrum voor regio Rivierenland en biedt middelbaar beroepsonderwijs, volwasseneneducatie en contractactiviteiten. Er zijn vestigingen in Geldermalsen en Tiel. ROC Rivor rust mensen toe voor de samenleving, arbeidsmarkt en passend vervolgonderwijs. Dit wordt mede gerealiseerd door intensieve samenwerking met de partners in de regio, onder andere gemeentes, scholen, bedrijven en instellingen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.