Zo vraag je snel een zakelijk krediet aan!

29 maart 2023 14:46

Zo vraag je snel een zakelijk krediet aan!

Als ondernemer is het handig als je kunt investeren op momenten dat het nodig is. Helaas is dit niet vanzelfsprekend, want als klanten te laat betalen heb je mogelijk onvoldoende geld in kas om te investeren. Zakelijk krediet kan je helpen om dit te voorkomen. Bij deze financieringsvorm zet een geldverstrekker een bedrag voor je klaar op een speciale rekening. Je neemt simpelweg geld op van deze rekening als je het nodig hebt. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Dan wil je misschien zo snel mogelijk zakelijk krediet aanvragen. In deze tekst lees je precies hoe je dit doet.

Zoek uit of je in aanmerking komt voor zakelijk krediet

Voordat je een aanvraag voor zakelijk krediet indient, moet je weten dat niet iedere ondernemer in aanmerking komt voor deze financieringsvorm. Zo moet je bijvoorbeeld aan een aantal financiële voorwaarden voldoen. Zakelijk krediet aanvragen kan bijvoorbeeld alleen als je een minimale omzet van 50.000 euro hebt. Daarnaast moet er sprake zijn van een positief eigen vermogen en een positief resultaat (winst).

Naast financiële voorwaarden stellen veel geldverstrekkers ook een aantal algemene voorwaarden voor zakelijk krediet. De rechtsvorm van jouw bedrijf moet bijvoorbeeld een eenmanszaak, vof, bv of maatschap zijn. Daarnaast moet je minimaal vijftien maanden geregistreerd staan bij de Kamer van Koophandel. Tot slot mag je niet actief zijn in bepaalde branches, waaronder projectontwikkeling, financiële dienstverlening, adult entertainment, drugs en gokken. Wil je een zakelijke lening aanvragen? Dan gelden grotendeels dezelfde voorwaarden.

Ga op zoek naar een geldverstrekker

Voldoe je aan de voorwaarden van zakelijk krediet en wil je deze financiering aanvragen? Ga dan op zoek naar een geldverstrekker. Lang hoef je hier niet naar te zoeken, want bij de meeste partijen kun je tegenwoordig wel zakelijk krediet aanvragen. Dit valt je snel genoeg op als je op het internet op zoek gaat naar deze financiering. Richt je bij voorkeur niet tot de eerste aanbieder die je tegenkomt, want in dat geval is de kans klein dat je de beste lening vindt. Vergelijk geldverstrekkers daarom altijd met elkaar voordat je een keuze maakt. Kijk hierbij niet alleen naar het financiële plaatje, maar lees ook de voorwaarden goed door.

Bepaal hoeveel geld je nodig hebt

Wie zakelijk krediet aanvraagt, kan vaak zelf doorgeven hoeveel geld hij nodig heeft. De meeste geldverstrekkers werken weliswaar met een minimum- en maximumbedrag, maar hiertussen zijn de mogelijkheden betrekkelijk groot. Toch is het niet zo dat je ook altijd het geld kunt lenen dat je nodig hebt. Een geldverstrekker kijkt namelijk altijd naar jouw financiële situatie. Hoe beter jij er financieel voor staat, des te meer je kunt lenen.

Lever de benodigde documenten aan en dien een aanvraag in

Als je niet bijzonder veel tijd en moeite wilt steken in zakelijk krediet aanvragen, dien je online een aanvraag in. Naast het invullen van een bedrag en het kiezen van een bestedingsdoel, vraagt een geldverstrekker je ook om bepaalde documenten aan te leveren. Om een aanbod op maat te ontvangen, heeft een geldverstrekker bijvoorbeeld de bij- en afschrijvingen en de jaarrekening van je bedrijf nodig. Als je deze geüpload hebt, kun je jouw aanvraag indienen. De geldverstrekker buigt zich hier vervolgens over en stuurt je een aanbod op maat. Ga je hiermee akkoord? Dan moet je extra documenten aanleveren.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.