Zo richt je een kantoor praktisch in

25 maart 2024 11:58

Zo richt je een kantoor praktisch in

Een woning inrichten is wat anders dan een kantoor inrichten. Bij een woning gaat het om comfort en om een huiselijke sfeer. En natuurlijk wil je die aspecten ook op kantoor laten terugkomen, maar daar moet je toch ook rekening houden met praktische aspecten. De vloer moet tegen een stootje kunnen, want in een kantoorruimte wordt vaak meer gelopen en wellicht staat er zwaarder meubilair dan in een woonkamer of slaapkamer. Ook wil je een vloer die gemakkelijk te reinigen is en die minstens tien jaar of langer kan blijven liggen. Kortom, de keuze voor een vloer voor een bedrijfsruimte heeft meer voeten in de aarde dan je misschien in eerste instantie denkt.

Kies een vloer die bij het bedrijf past

Jij moet straks gaan werken in het kantoor dat je gaat inrichten. Dat betekent dat je je er thuis moet voelen. Dat geldt ook voor eventuele klanten of bezoekers die je ontvangt. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan de uitstraling van de ruimte. Niet alleen aan de vloer, maar ook de verlichting speelt daarbij een belangrijke rol en het soort meubilair dat je uitkiest. Voor achter je bureau kies je natuurlijk een ergonomische bureaustoel zodat je geen last van je rug krijgt als je lang achter elkaar aan het werk bent. Maar voor je bezoekers wil je misschien wel een zitje in plaats van dat je ze aan een bureau ontvangt. Houd daarbij rekening met het aantal bezoekers dat je per keer ontvangt. Komen ze alleen, zijn het vaak stellen of misschien wel een heel gezin? Dat maakt verschil voor de inrichting van het kantoor.

Ruime keuze in slijtvaste vloeren

Bij INTR vind je ruime keuze in verschillende soorten vloeren. Ideaal als je zelf aan de slag gaat om de vloer voor je bedrijf te leggen. Naast vloeren kun je hier ook lijm, egaline en andere materialen bestellen die je nodig hebt voor het mooi leggen van een vloer. Heb je net een nieuwe kantoorruimte gehuurd of wil je jouw huidige kantoor een grondige make-over geven? Dan is een nieuwe vloer de eerste stap. Houd er rekening mee dat je soms de ondervloer moet egaliseren. Egaline moet de tijd krijgen om te drogen, meestal 1 tot 2 dagen. Daarna kun je pas de nieuwe vloer plaatsen. Het is dus vaak praktisch om de egaline aan te brengen als je daarna de mogelijkheid hebt om twee dagen te pauzeren voor het leggen van je vloer. Houd hier ook rekening mee bij het laten bezorgen van eventueel nieuw meubilair. Een vloer die net is gelegd kun je soms niet meteen belasten.

Onderhoud van de vloer

Een vloer op kantoor is ideaal als die genoeg heeft aan de stofzuiger. Eventueel kan de vloer eens per week worden gedweild of met een stoomreiniger worden gereinigd. Die laatste is ideaal als je ook bacteriën wilt kunnen doden. Denk aan een dokters- of dierenartspraktijk.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.