Zo kan Virtual Reality ingezet worden

8 juli 2020 12:28

Zo kan Virtual Reality ingezet worden

Je hebt ongetwijfeld het begrip Virtual Reality (VR) weleens voorbij horen komen. Bij VR lijkt het, door middel van de VR-bril die je op hebt, alsof je je in een andere realiteit bevindt. Een virtuele realiteit, die net echt lijkt! VR kan op verschillende manieren gebruikt worden. Hoe precies, lichten we toe in dit artikel.

Gamen

Een bekend voorbeeld waarin VR veel wordt toegepast is bij games. Door middel van een VR bril lijkt het net of je echt in de game zit! Voor je gevoel loop je dus echt rond met een geweer, en komen er van alle kanten zombies op je af. Of je zit bijvoorbeeld in een Formule 1 wagen en neemt het op het parcour op tegen Max Verstappen! VR maakt games realistischer, en dus leuker. Want, wie wil er nu niet racen tegen Max en vervolgens van hem winnen?

Video

Ook bij video’s wordt VR regelmatig toegepast. Denk maar aan 3D films in de bioscoop! Met behulp van geluidseffecten en zelfs waterdruppels of wind, lijkt het net of je zelf in de film zit. Ook zijn er op Netflix series te vinden die gebruik maken van VR, zoals House of Cards en Orange is the New Black.

Ook in pretpark De Efteling wordt VR toegepast; je bent bijvoorbeeld vast weleens in de PandaDroom geweest!

Training

Naast amusement, kan VR ook veel ‘serieuzere’ zaken worden gebruikt. Zo kan het gebruikt worden om te trainen in een virtuele omgeving! Een sector waarin dit bijvoorbeeld gebeurt, is de zorg. Op deze wijze kan personeel op een veilige manier oefenen, zonder dat het om echte mensenlevens gaat. Ook bij de politie wordt VR ingezet voor virtuele trainingen. Of denk bijvoorbeeld aan het oefenen van spreken voor een volle zaal, of angst therapie. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Ondernemers

Ook ondernemers kunnen VR inzetten. Denk bijvoorbeeld aan een beursstand om je product op een unieke manier te promoten. Ben je zelf ondernemer, en zit je er aan te denken om Virtual Reality in jouw bedrijf te implementeren? Neem dan eens contact op met StickyLock, zij zijn namelijk gespecialiseerd in VR!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.