Zó bespaar jij geld op je pinkosten

21 november 2023 13:36

Zó bespaar jij geld op je pinkosten

Als ondernemer is het beheersen van je kosten essentieel voor het succes van je bedrijf. Een van de aspecten waar je wellicht meer grip op wilt krijgen, zijn de pinkosten. Deze kosten, verbonden aan het verweken van pintransacties, kunnen een aanzienlijke impact hebben op je financiële situatie. Gelukkig zijn er innovatieve oplossingen die ondernemers helpen geld te besparen.

1. Vergelijk tarieven van verschillende payment service providers

Niet elke payment service providers, ook wel een PSP genoemd, hanteren dezelfde tarieven. Neem de tijd om de tarieven van verschillende aanbieders te vergelijken en kijk verder dan enkel het transactietarief. Vaak heb je te maken met maandelijkse kosten voor het gebruik van diensten en de service, zit je vast aan een contract met opzegtermijn of heb je verplichtingen waar je aan moet voldoen. Let op verborgen kosten en zorg dat je alleen betaalt waar je gebruik van maakt zoals bij de aanbieder myPOS.

2. Onderhandel met je PSP

Onderhandelen over tarieven is vaak mogelijk, vooral als je een gevestigde relatie hebt met je PSP. Bespreek je huidige tarieven en vraag of er ruimte is voor aanpassingen. Soms zijn aanbieders bereid om je tegemoet te komen om je als klant te behouden of hebben ze een alternatief voorstel waar je nog niet aan hebt gedacht.

3. Analyseer je transactiepatronen

Bestudeer je transactiepatronen om inzicht te krijgen in het volume en de aard van je betalingen. Sommigen PSP’s bieden aangepaste tariefstructuren op basis van het transactiegedrag van je bedrijf. Zo kan je transactietarief vaak omlaag bij een piek in volume of is een tijdelijke switch van vast transactietarief naar een percentagebedrag het meest voordelig in bepaalde maanden van het jaar. Dit wordt bij myPOS ook wel de tariefkraker genoemd. Vraag naar de mogelijkheden bij aanbieders en let op de snelheid en flexibiliteit waarop de wijzigingen doorgevoerd kunnen worden.

4. Investeer in moderne betaalterminals

Moderne betaalterminals kunnen efficiënter zijn en lagere kosten met zich meebrengen. Kijk naar de mogelijkheid om te upgraden naar de nieuwste technologieën die niet alleen kostenbesparend zijn, maar ook extra functionaliteiten bieden. Denk aan de Android betaalterminal van myPOS met AppMarket vol handige zakelijke apps. De Cash register app, jouw persoonlijke hulpkassa, is één van de meest gebruikte apps en heeft de POS kassasysteem voor veel ondernemers onnodig gemaakt.

5. Internationale acceptatie

Voor ondernemers die internationaal opereren, is myPOS een waardevolle keuze. Het myPOS account kan vreemde valuta’s accepteren en uitbetalen in dezelfde of een andere valuta. Dit zijn functionaliteiten die je op elk moment zelf kunt beheren en aanpassen. Daarnaast beschikken alle betaalterminals over een EU data simkaart waardoor je met gemak en zonder extra kosten, in het buitenland betalingen kunt accepteren met hetzelfde Nederlands apparaat. Dit opent nieuwe zakelijke mogelijkheden en vergroot je klantenkring, terwijl de kosten laag blijven.

myPOS maakt betalen eenvoudig, voordelig, betrouwbaar én internationaal.

Besteed aandacht aan je pinkosten en voorkom dat je te veel betaalt. Vraag een vergelijking aan met persoonlijk advies en wij berekenen hoeveel je kunt besparen via Pinkosten vergelijken of stap binnen in onze winkel:

myPOS Nederland
Cruquiuskade 255
1018 AM Amsterdam

Vraag naar alle mogelijkheden en bespaar op je pinkosten.

Ons team van betaalexperts verdiept zich in jouw situatie en binnen 2 werkdagen weet jij hoeveel je kunt besparen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.