Werken op IPKW

12 oktober 2021 15:15

Werken op IPKW

Op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) is dé Clean Tech Campus van de toekomst. Er zijn wel een aantal grote uitdagingen die we aan moeten aanpakken om dit te realiseren.

Werken op IPKW is de toekomst

Een van de grootste uitdagingen is het tekort aan personeel. Deze schaarste is een groot thema in de techniek, maar is actueel in alle sectoren. Tekort aan personeel betekent in veel gevallen stagnatie van groei en ontwikkeling. Zonde! Want IPKW wordt een sterkere community wanneer haar bewoners succesvol zijn. En een sterke community kan meer gedeelde faciliteiten aanbieden. Daarom investeert IPKW in een innovatief vacatureplatform voor haar bewoners. Door personeel toegankelijk en betaalbaarder te maken wordt het succes van bewoners én IPKW vergroot!

Een innovatief platform

Het vacatureplatform ‘Werken op IPKW’ is gemaakt in samenwerking met IPKW-bewoner Kracht Recruitment en biedt bedrijven op IPKW ondersteuning in het vinden van de juiste match. Kracht Recruitment bemiddelt kandidaten in verschillende technische disciplines vanuit verregaande kennis van de technische arbeidsmarkt, menselijk gedrag en drijfveren. Zij vinden en herkennen talent. Werk je vanuit Kracht dan heb je meerwaarde en worden je kwaliteiten benut. Dit geeft energie, plezier en ontwikkeling! Door deze samenwerking is Werken op IPKW ontstaan, hét nieuwe werven van de toekomst.

Kracht Recruitment op IPKW

Sinds 2018 werkt Kracht Recruitment vanaf IPKW. ‘‘De gebouwen, de sfeer én de focus op duurzaamheid sprak ons aan. Wij geloven in werken vanuit Kracht, dat is waar ‘willen’ en ‘kunnen’ samenkomen. Wat is er mooier dan dit te combineren met werken aan verduurzamen van de samenleving? Dit doen we door IPKW te ondersteunen met dit platform!’’, aldus Directeur Wieger Willems. Blijven werken vanuit Kracht vraagt om continue investeren in ontwikkeling. De groei van medewerkers betekent groei van de onderneming. Medewerkers blijven hierdoor langer gemotiveerd en hun groei leidt tot nieuwe kansen voor zichzelf én voor de werkgever. Dankzij het platform kunnen wij deze filosofie ook realiseren op IPKW. Zo werken we op IPKW niet alleen aan duurzame producten en initiatieven, maar ook aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Het werven van de toekomst

Werken op IPKW is meer dan een vacatureplatform. Sanne Pas, Consultant bij Kracht Recruitment, brengt de personeelsbehoefte van bewoners in kaart. “Op IPKW werken we veel in dezelfde sectoren, wat betekent dat we concurrenten zijn als het gaat om sollicitanten. Dat kan anders! Een afgewezen sollicitant bij de ene bewoner kan misschien perféct zijn voor de buurman. Ook kan het zijn dat twee verschillende startups een parttime medewerker nodig hebben. Door deze vacatures te combineren, creëren we een win-win. Het werven vanuit een community is volgens ons één van de antwoorden op het personeelstekort.”

Het succes

Inmiddels hebben 40 bedrijven al een bedrijfspagina. Het zijn prachtige pagina’s waardoor bedrijven ook profiteren van gratis marketing. Het platform is pas sinds september operationeel en de eerste bedrijven hebben al sollicitanten gesproken, een geweldige start!

Join us!

Hoe meer bedrijven deelnemen, hoe beter we elkaar kunnen helpen. Ben je een bedrijf gevestigd op IPKW of werk je nauw samen met IPKW? Bel Sanne en doe mee! Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging of benieuwd naar het platform? Bekijk www.werkenop.ipkw.nl voor onze mogelijkheden!

Sanne Pas
Telefoon 06 – 15 47 16 70
E-mail sanne@ipkw.nl
werkenop.ipkw.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.