Welke zorgverzekering is het beste voor mij?

6 december 2021 08:48

Welke zorgverzekering is het beste voor mij?

Ook voor ondernemers is het belangrijk een goede en complete zorgverzekering af te sluiten. Wanneer je een nieuwe zorgverzekering gaat afsluiten, wil je natuurlijk een polis kiezen die aansluit op je zorgbehoeftes. Hieronder even een opfris informatie waar je op kan letten, om ook dit jaar de beste keuze te maken. Voor een goede zorgverzekering adviseren we ook om eens bij de UnitedConsumers zorgverzekering te kijken.

Basispremie

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de premie. Wat zou je maandelijks kwijt willen aan basispremie? Je kan natuurlijk gaan voor de verzekering met de goedkoopste premie. Maar dat kan bijvoorbeeld betekenen dat je geen vrije artsenkeuze hebt. Dus als je dat belangrijk vindt, moet je misschien gaan voor een iets duurdere basispremie.

Aanvullende verzekeringen

Verwacht je volgend jaar een dure behandeling nodig te hebben bij de tandarts? Of wil je gedekt zijn voor het geval er onverwacht iets aan de hand is met je gebit? Als je geen verzekering hebt, kunnen tandheelkundige kosten enorm oplopen. Denk maar aan een wortelkanaalbehandeling die honderden euro’s kan kosten, of een nieuwe kroon. Als je een aanvullende tandartsverzekering hebt, worden de kosten gedekt of deels gedekt. Ook als je fysiotherapie nodig hebt, zal je een aanvullende verzekering moeten hebben om de kosten hiervan te dekken. Heb je een zwangerschapswens? Dan is het misschien handig om te kiezen voor een aanvullende verzekering op het gebied van zwangerschap en kraamzorg. Kijk altijd wat de kosten van de premie zijn ten opzichte van de dekking. Soms kan het goedkoper zijn om de zorgkosten zelf te betalen.

Gezinssamenstelling

Als je een zorgverzekering zoekt voor je gezin zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Kinderen tot 18 jaar zijn meeverzekerd op de polis van hun ouders. Je hoeft dus niet voor de kinderen een aparte zorgverzekering af te sluiten. Het is wel handig om te kijken of je jouw partner verzekert op je polis of dat jullie je apart van elkaar laten verzekeren. Als je niet dezelfde zorgwensen hebt, is het handig om deze apart van elkaar af te sluiten. Dan betaal je niet allebei voor een aanvullende verzekering waar maar één van de twee gebruik van zal maken.

Leeftijd

Er zijn allerlei pakketten zorgverzekeringen die zijn bedoeld voor verschillende leeftijden. Bij een verzekering voor een student zal er worden uitgegaan van een goede gezondheid en zit er maar weinig in het pakket, omdat deze zorg waarschijnlijk niet nodig zal zijn. In deze leeftijdsfase kan het handig zijn om te kijken of er zaken gedekt worden als anticonceptie of een acnebehandeling. Een 50- plusser zal andere zorgbehoeftes hebben. Denk bijvoorbeeld aan dekking voor hoortoestellen, mantelzorg of preventief diagnostisch onderzoek.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.