Welk vak je ook hebt, je kan de machine er voor leasen!

21 augustus 2023 14:28

Welk vak je ook hebt, je kan de machine er voor leasen!

Ben je op zoek naar een machine financiering? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om de machine te leasen. Of je nu al een machine besteld hebt of wanneer je nog aan het besluiten bent om een machine te gaan kopen: het is nuttig om op tijd te bedenken hoe je de machine gaat financieren. Bij LeaseMasters kan je nieuwe en gebruikte machines leasen. Lees hieronder meer over de voordelen en mogelijkheden van het zakelijk leasen van machines.

Voordelen van het leasen van een machine

De aanschaf van een machine is een grote investering, die wat langer meegaat. Meestal kan je een machine leasen voor een periode van 5 tot 7 jaar. Wanneer je een machine least, kan je die grote investering gespreid betalen. Dan betaal je de machine met de opbrengsten van de productie en heb je meer financiële ruimte om te kiezen voor de machine die je echt wil hebben.

Met de aanschaf van een machine verdwijnen er veel kasmiddelen. Het geld zit jarenlang vast in de machine. Je kan het daar slechts met moeite weer uit vrijmaken. Door bijvoorbeeld een sale & leaseback. Met een machine lease houd je liquide middelen vrij

zodat je voorraad kan aanhouden of onderhanden werk kan voorfinancieren en je dus beter bestand bent tegen economische tegenwind.

Hoe werkt het leasen van machines?

Of je nu al een machine besteld hebt, of dat je nog aan het besluiten bent om een machine te gaan kopen, het is nuttig om op tijd te bedenken hoe je de machine gaat leasen.

  • Je kiest zelf het merk, type en de leverancier
  • Je stuurt de offerte en jouw bedrijfsgegevens naar ons
  • Wij beoordelen jouw aanvraag en overleggen over de juiste oplossing
  • Na kredietbeoordeling sturen we je de leaseovereenkomst
  • We spreken af hoe de betalingen aan de leverancier gaan plaatsvinden

Wanneer is machine leasing interessant?

Heb je een machine besteld en moet je besluiten of je hem uit eigen middelen gaat betalen? Of wil je een machine gaan bestellen, maar weet je niet hoe je die gaat betalen?

In beide situaties is het zinvol om leasing als machine financiering te overwegen. LeaseMasters helpt je op weg met onze afwegingen voor jouw machine financiering.

Financial lease versus operational lease

Je overweegt een machine of apparaat te gaan leasen. Maar welke oplossing past het beste bij jouw financieringsvraag?

Bij financial lease:
Betaal je gespreid en word je eigenaar aan het einde van de leasetermijn. De investering komt bij jou op de balans en je schrijft af. De leveringsfactuur gaat naar jou toe en je moet de BTW meestal in één keer betalen. De leasetermijnen zijn vrij van BTW.

Bij operational lease:
Huur je de machine. Je hebt daarna verschillende mogelijkheden. Het object staat niet op jouw balans. Daarnaast kan de restwaarde de kosten verlagen en de leveringsfactuur gaat rechtstreeks naar de leasemaatschappij. Je hoeft geen BTW over de levering te betalen, maar wel over de leasetermijnen.

Welke leasevorm je het beste kunt gebruiken of welke leasevorm beschikbaar is voor een product, hangt af van een aantal factoren. Meer weten? Neem contact op met een specialist van LeaseMasters en ontdek de voordelen van machine leasing!

Telefoon: +31 (0)88 0580800
Email: info@leasemasters.nl
Website: www.leasemasters.nl
Volg ons op LinkedIn

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.