Wel of geen visitekaartje?

2 september 2022 10:15

Wel of geen visitekaartje?

Het belang van een visitekaartje komt steeds meer onder druk te staan. Je ziet bij netwerkborrels ook regelmatig dat mensen gewoon tijdens het netwerken, met elkaar connecten op social media zoals LinkedIn. Wat je ook vaker ziet is dat het visitekaartje na de meeting de prullenbak ingaat. Als je geluk hebt, voordat er ergens online een connectie is gemaakt.  Maar, wat is nu slim? Wel of geen visitekaartje?

Wie is je klant?

Als je voor klanten werkt die als conservatief worden gezien, zul je zien dat het visitekaartje nog steeds een belangrijke rol speelt in het proces van het eerste contact tot de stap naar klant worden. Hier is het visitekaartje toch de eerste begroeting en een mogelijke tussenstap naar het verworden tot klant.

Voordelen van een visitekaartje

Het voordeel van een visitekaartje is dat jij je ermee kunt onderscheiden van anderen. Je kunt dus het visitekaartje gebruiken om al aan die ene punt voorsprong te werken. Juist nu het minder wordt gebruikt, is dat een uitgelezen kans. Als je jezelf een creatief designer noemt, is een visitekaartje dus dé kans om jouw talent te laten zien!

Nog een voordeel van een visitekaartje is dat het laat zien dat je voorbereidt bent op een ontmoeting. Sommige ondernemers vinden het slordig om geen visitekaartje bij zich te hebben en zien het ook als een soort moeite doen, voor de ander. Een teken van professionaliteit.

Nadelen van een visitekaartje

Het nadeel van een visitekaartje zijn de kosten die het met zich meebrengt. Er zijn tegenwoordig wel genoeg programma's die helpen om zelf een visitekaartje te maken. Programma's waarmee je een foto verkleinen kunt of een programma waarmee je een visitekaartje gratis kunt opmaken. Dan houd je alleen nog de kosten over voor het laten drukken van de kaartjes.

Nog een nadeel van een visitekaartje is dat het print is en dat je het bij elke wijziging moet aanpassen. Als je bedrijf dus verhuist moet je direct de oude kaartjes weg doen en zorgen voor nieuwe visitekaartjes. Dit brengt ook weer extra rompslomp en tijd met zich mee.

Alternatief: het digitale visitekaartje

Vind je het moeilijk om te kiezen? Dan is misschien het digitale visitekaartje wat voor jou! Met een digitaal visitekaartje houd je de kaart tegen de mobiel van de persoon die jouw contactgegevens wil. Je kunt van alles kwijt op deze digitale visitekaart. Niet alleen je telefoonnummer, maar ook de url van je website of je zet er meerdere mailadressen in. Houd je de kaart voor de mobiel van iemand? Dan ziet diegene vervolgens op de mobiel jouw contactgegevens. Op deze manier kun je altijd actuele gegevens delen. De kaart kun je ook gebruiken tijdens een online meeting. Je hoeft alleen de qr code van de pas op de webcam te laten zien.

Er zijn ook diverse mogelijkheden qua vormgeving met een digitale visitekaart, handig als je de kaart graag enigszins personaliseert.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.