Website maken als zzp’er? Dit zijn dingen waar je rekening mee moet houden

18 juli 2023 16:08

Website maken als zzp’er? Dit zijn dingen waar je rekening mee moet houden

Als je net begint als zelfstandig ondernemer, wil je natuurlijk een goede start maken. Het is ook altijd goed om je bedrijf steeds te verbeteren. Maar moet je als ZZP'er een website maken? En zo ja, hoe doe je dat? Hoe vind je een goede persoon die websites kan bouwen? En wat kun je zelf doen?

Hosting

Als je een website wilt hebben, moet je je domeinnaam verbinden met een hostingpakket. Webhosting Weboke.nl verzorgt complete webhosting. Je website heeft genoeg ruimte nodig om goed te kunnen werken. Het juiste pakket hangt af van hoe groot je website wordt, hoeveel mensen je verwacht en welke software je gebruikt. In het begin is het moeilijk om dit precies te weten. Daarom is het slim om te beginnen met een klein pakket. Als je later meer ruimte nodig hebt, kun je altijd overstappen naar een groter pakket.

Heb je een website nodig als zzp’er?

Voor jou als zelfstandig ondernemer is de belangrijkste en makkelijkste vraag waarschijnlijk: "Moet ik een website hebben?" Het antwoord is waarschijnlijk "ja". Tegenwoordig is het heel makkelijk om een website te maken of te laten maken, en bijna elke zelfstandige heeft er een. Dus het is iets wat je niet kunt vermijden.

Online visitekaartje

In de meest eenvoudige vorm is de website van een zelfstandige ondernemer vooral als een online visitekaartje. Het is als een digitaal CV waar je jezelf voorstelt, vertelt wat je doet en welke ervaring je hebt. Je kunt ook extra informatie toevoegen over recente projecten en natuurlijk een contactformulier, zodat nieuwe klanten contact met je kunnen opnemen.

Effectief voor verkoop

Een website is een goede manier om meer te verkopen. Het helpt je niet alleen om producten in je fysieke winkel te verkopen, maar ook om een online assortiment aan te bieden of je diensten in verschillende pakketten te presenteren. Online zijn er veel mogelijkheden, omdat je een groot publiek kunt bereiken, zelfs over de hele wereld.

Sterke domeinnaam

Tegenwoordig is het veel makkelijker om jezelf online te laten zien. Een belangrijke eerste stap is het kiezen van een sterke domeinnaam. Dit is als het adres van je winkel, waar potentiële klanten je kunnen vinden. Het is belangrijk om hier goed over na te denken. Je kunt een domeincheck doen om te zien welke adressen nog beschikbaar zijn. Zo kun je snel controleren of de gewenste domeinnaam voor jouw bedrijf beschikbaar is.

Zorg dat mensen je website kunnen vinden

Mensen zoeken vaak online naar informatie via zoekmachines zoals Google. Je kunt ervoor zorgen dat je website hoog in de zoekresultaten verschijnt door SEO (Search Engine Optimization) toe te passen. Een SEO-specialist kan je helpen om beter gevonden te worden door zoekmachines en geeft advies en rapporten. Dus, wordt jij ZZP’er? Laat dan zeker een website bouwen!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.