“We ondersteunen ondernemers bij een nóg professionelere uitstraling”

24 april 2017 11:30

“We ondersteunen ondernemers bij een nóg professionelere uitstraling”

Bedrijfswagens, bedrijfspand, interieur, reclameborden en drukwerk zijn bepalend voor de uitstraling van een bedrijf. Het moet er professioneel uitzien, want een eerste indruk maak je maar één keer!

Een van de belangrijkste pijlers van een effectieve communicatiestrategie is de uitstraling van je bedrijf. Welke indruk krijgen (potentiële) klanten, leveranciers en andere belanghebbenden van je bedrijf? Groove Graphics is gespecialiseerd in logo-ontwerp, bestickering, drukwerk, auto wrapping, gevelreclame, reclameborden en autobelettering. Kortom, in alles wat bepalend is voor de uitstraling van een onderneming. Groove Graphics denkt daarover graag mee met ondernemers. Volgens Raymond Vonk is dat zelfs een van de onderscheidende punten van het bedrijf dat hij in 2004 samen met Erik Roukens is gestart. “We beginnen altijd met een verkennend gesprek, dat draait om de vraag: hoe kunnen we ondernemers helpen aan een professionele uitstraling? We brainstormen samen over mogelijke oplossingen. We vervaardigen een plan van aanpak en een vrijblijvende offerte. En dat gebeurt allemaal met grote inzet en veel enthousiasme!”

Groei

Traditioneel gestart op een zolderkamer werkt Groove Graphics alweer jaren in een ruim pand in Weesp, waar het bedrijf de beschikking heeft over alle benodigde productieapparatuur. “Wat ons werk vooral leuk maakt, is het enthousiasme van de klanten als je weer een project hebt opgeleverd. Je bent altijd bezig om iets mooier te maken. Het geeft enorm veel voldoening en energie als de klant blij wegrijdt met een auto die je hebt ‘gewrapt’ of als je een bedrijf mooi hebt ‘aangekleed’.”Het Groove team bestaat – naast Raymond, Erik en een ‘vast’ team van freelancers – uit Sydney en Bas. Zij zijn in het bedrijf opgeleid en beheersen alle disciplines. “Het geeft ons bedrijf stabiliteit”, zeggen Raymond en Erik. “Voor onze klanten betekent het dat ze altijd een bekend aanspreekpunt hebben.” Sinds begin 2017 bezit Groove Graphics het SI’BON-keurmerk voor sign bedrijven.

“Voor iedere uitdaging een passende oplossing”

Experts in bestickering en belettering

“We merken dat we vooral in het mkb goede zaken kunnen doen, met ondernemers die het belang onderkennen van een professionele uitstraling.” Winkelreclame, bus- of vrachtwagenbelettering of het bestickeren van vloeren of wanden is een uitstekende manier om een boodschap overtuigend te communiceren. “Autobelettering geeft een enorm bereik en auto of car wrapping is ook enorm in opkomst. We pakken de auto dan helemaal of gedeeltelijk in met een wrapfolie in de kleuren van het bedrijf en met de bedrijfsnaam, reclameslogan, logo’s… Het is goedkoper dan spuiten, biedt een goede bescherming voor de autolak en is makkelijk te verwijderen. Bovendien is de folie in veel meer kleuren leverbaar dan autolak.”

Goede gevelreclame past bij het pand én het bedrijf. “In onze voorstellen houden we rekening met het soort bedrijf, de doelgroep, de architectuur van het pand, materiaalgebruik enz. En we kennen de wet- en regelgeving rondom gevelreclame.” Reclameborden zijn er in veel soorten en maten. Ze worden onder andere gebruikt rond sportvelden, op beurzen, in winkels of bij bouwplaatsen. “Voor interieurs zijn er bijvoorbeeld mooie privacy folies als oplossing voor glazen wanden en we kunnen saaie muren tot vijftig bij vijf meter bekleden met een naadloze wandprint met mooie foto. Voor ondernemers ontwikkelen we regelmatig logo-ontwerpen, inclusief een volledige huisstijl en drukwerk, zodat alle communicatie op elkaar is afgestemd. Ondanks het digitale tijdperk blijft drukwerk nog steeds belangrijk.”

De perfecte partner

In 2016 wilden Raymond en Erik hun eigen marketingstrategie en uitstraling aanpakken. Daarvoor namen ze marketing- en communicatiebureau Tomeloos in de arm. “Tomeloos heeft onder andere onze website aangepakt. De nieuwe website is sinds november online en we krijgen veel positieve reacties. Hij geeft precies weer hoe we zijn en hoe we werken. We zijn niet snel tevreden en we leggen de lat hoog voor onszelf. Klanten kunnen met één telefoontje alles regelen. We ondersteunen ondernemers bij een nóg professionelere uitstraling met een maximaal rendement uit hun investeringen. Onze klanten komen uit verschillende branches: advocatuur, bouw, mode, retail. Ze weten ons inmiddels allemaal te vinden voor een creatief advies, een foutloze productie of een ‘onmogelijke’ opdracht. Veel ondernemers zijn al vanaf de start van Groove Graphics klant. En dat zegt natuurlijk voldoende. We koesteren onze bestaande klanten, maar blijven ze steeds weer verrassen met onze creativiteit; dát is een mooi compliment. Voor iedere uitdaging een passende oplossing. Je hoeft het niet zelf te verzinnen, wij denken mee. Service en kwaliteit staan altijd voorop en service is ook: snelheid.” Het Engelse werkwoord groove betekent zich amuseren, zich lekker voelen. Dat is precies wat de vier van Groove Graphics uitstralen: “We zijn een zeer gezond bedrijf en we werken gedreven en met heel veel plezier.” «

www.groovegraphics.nl

Tekst: Wendy van Schie / Fotografie: Luuk Gosewehr

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.