Waarom moet je je als zzp'er goed verzekeren?

21 december 2023 14:32

Waarom moet je je als zzp'er goed verzekeren?

Wanneer je werkzaam bent als zzp'er, dan is het belangrijk dat je jezelf goed verzekerd. In de praktijk zien we echter dat heel veel zelfstandige ondernemers pas heel laat kijken naar welke verzekeringen interessant zijn. De redenering is vaak dat ze eerst hun bedrijf willen opbouwen, een mooie klantenkring willen samenstellen en wanneer zij voldoende inkomsten uit hun werk genereren, kijken ze naar de verzekeringen die ze nodig hebben. Deze aanpak brengt echter grote risico’s met zich mee die je bedrijf in een keer om zeep kunnen helpen. Wij laten je daarom zien waarom het belangrijk is om gelijk te kijken naar goede verzekeringen. Hiermee leg je een stabiele basis voor je bedrijf en bovendien vergroot je ook de kans dat klanten met jou in zee gaan.

Het nut van een verzekering

Als zelfstandig ondernemer heb je een kwetsbare bedrijfsstructuur. Jij bent namelijk de verpersoonlijking van je bedrijf en gaat er iets mis, dan ben jij ook degene die de klappen opvangt. Als je voldoende financiële reserves hebt, kun je misschien zonder verzekeringen te werk gaan, maar wij raden dit wel af. Schadeposten kunnen namelijk snel oplopen en dus is het maar de vraag of je genoeg geld achter de hand hebt. Bovendien, waarom zou je je reserves aanboren wanneer je deze kosten ook kon dekken met een verzekering? Zorg er daarom altijd voor dat je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluit. Gebeurt er een keer iets waardoor jij schade toebrengt aan bezittingen of eigendommen van de klant, dan heb je een verzekering waar je op terug kunt vallen. De schade kan dan vanuit deze polis worden uitgekeerd waardoor jij je niet in de schulden hoeft te werken.

Heb je een CAR-verzekering nodig?

Omdat de bouw het vakgebied bij uitstek is waar veel mensen zelfstandig werken, is het belangrijk om stil te staan bij de CAR verzekering. Deze Constructie All Risk verzekering is een must voor mensen die net in de bouw beginnen. Mocht er een keer schade ontstaan aan je bouwmaterialen, dan kun je deze verzekering gebruiken om de onkosten te dekken. Je kunt aan vele situaties denken waarin je CAR-verzekering uitkomst kan bieden. Denk bijvoorbeeld aan diefstal, beschadiging van de geleverde materialen of schade die ontstaan is tijdens de aanbouw, renovatie of montage. Met een verzekering achter de hand, draai jij niet op voor deze onkosten. Dat kan je veel geld schelen.

Sluit je verzekeringen vandaag nog af

Stel: jij wilt je huis laten verbouwen en je kunt kiezen uit een bedrijf dat geen enkele verzekering heeft afgesloten, en een die je kan garanderen dat wanneer er problemen ontstaan, deze snel en eenvoudig opgelost kunnen worden. Wie kies je? Uiteraard de partij die zijn zaakjes goed geregeld heeft. Dat is daarom ook precies de reden dat we je willen aanraden om je verzekeringen goed te regelen. Zo voorkom je dat je in de financiële problemen raakt bij tegenslag en maak je een veel betere indruk op je (potentiële) klanten.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.