Waarom een riool regelmatig gecontroleerd dient te worden

7 maart 2024 11:28

Waarom een riool regelmatig gecontroleerd dient te worden

In een ideale zakelijke omgeving loopt alles op rolletjes. Je kunt efficiënt werken en alles functioneert zoals het hoort. Fantastisch! Toch is het verstandig om alert te blijven. Om dit comfort te behouden, is het noodzakelijk om regelmatig controles uit te voeren. Denk hierbij ook aan het controleren van het riool!

Wat doe je tijdens een riool controle?

Een verstopt riool merk je meestal niet direct op. Het kan even duren voordat een riool daadwerkelijk verstopt raakt. Door regelmatig een rioolinspectie uit te voeren, kun je voorkomen dat een verstopping optreedt. Mocht je bij inspectie zien dat er zich vetresten of ander afval ophopen in het riool, kun je dit nog zelf proberen schoon te maken om ophoping te voorkomen.

 

Wat gebeurt er als je geen riool controle uitvoert?

De gevolgen van een verstopt riool zijn allesbehalve prettig. Vaak verlopen de gevolgen hiervan in verschillende fases:

  1. Problemen met doorspoelen. In eerste instantie zul je merken dat doorspoelen moeizaam gaat, zowel in de wc als de gootsteen. Wat je wegspoelt, komt weer omhoog, wat uiteraard niet de bedoeling is.
  2. Een onaangename geur. Het grootste nadeel van een verstopt riool is de vieze geur die zich verspreidt. Deze geur kan zich door het hele pand verspreiden en zeer hinderlijk zijn.
  3. Het riool stopt volledig met functioneren. Als laatste stap zal het riool helemaal niet meer werken. Dit betekent dat je in principe geen water meer kunt gebruiken in huis, omdat alles omhoog komt of blijft liggen waar het is.

Deze stadia volgen elkaar snel op. Het uitvoeren van regelmatige controles is dus verstandig, zodat je problemen tijdig kunt signaleren en voorkomen!

Assistentie bij inspecties

Weet jij niet goed waar je op moet letten bij je riool verstopt Tilburg, dan is het natuurlijk een goed idee om hiervoor een specialist in te schakelen. Riool Totaal Service kan je hierbij helpen. Zij controleren niet alleen de werking van het riool, maar kunnen ook een eventuele verstopping verhelpen. Op deze manier voorkom je nadelige gevolgen van een verstopt riool en ben je verzekerd van een juiste aanpak.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.