Waarom een holistische aanpak van vitaliteit de sleutel tot een gezonde werkcultuur is

18 april 2023 16:22

Waarom een holistische aanpak van vitaliteit de sleutel tot een gezonde werkcultuur is

De laatste jaren speelt vitaliteit op de werkvloer een steeds belangrijkere rol onder werkgevers. Dat komt doordat we ons steeds meer bewust zijn van het belang van een gezonde levensstijl.

Een gezonde levensstijl zorgt ervoor dat we ons beter voelen, zowel thuis als op de werkvloer. Veel bedrijven stimuleren een gezonde levensstijl met bijvoorbeeld een gratis sportabonnement of door ondersteuning te bieden op gebied van mentale ontwikkeling.

Hoe we ons voelen is echter van veel factoren afhankelijk, en die hebben allemaal invloed op elkaar. Het verbeteren van de vitaliteit op de werkvloer vraagt daarom om een holistische aanpak.

Verschillende factoren bepalen onze fysieke, mentale en emotionele gezondheid

Onze fysieke, mentale en emotionele gezondheid zijn sterk met elkaar verbonden. Dat betekent dat alleen focussen op gezonde voeding of meer beweging niet genoeg is om ons welzijn te verbeteren. Beweging, slaap, voeding, energie, sociaal en financieel welzijn zijn belangrijke factoren die bepalen hoe we ons voelen.

Werknemers die gezond en energiek zijn presteren beter op de werkvloer. Je hebt er als werkgever dus veel aan om te investeren in het welzijn van je werknemers. Naast dat je een positieve impact op de levens van anderen maakt, verbetert het ook de productiviteit op de werkvloer, wat tot betere bedrijfsresultaten kan leiden.

Het belang van een holistische aanpak bij het verbeteren van de vitaliteit op de werkvloer

Bij een holistische benadering focus je niet op het verbeteren van afzonderlijke delen die met gezondheid te maken hebben, maar pak je de vitaliteit als geheel aan. Denk hierbij aan voeding, lichaamsbeweging, slaap, stressbeheersing, emotionele gezondheid, sociale interactie en financiële stabiliteit.

Het verbeteren van deze factoren kan door middel van een vitaliteitsapp zoals FitterUp. De app kijkt naar de gezondheid als geheel en helpt op gebied van beweging, slaap, voeding, energie, sociaal en financieel welzijn. Zo kun je verschillende gegevens tracken en geeft de apps tips op gebieden waar verbetering mogelijk is.

Eén van de functies van het vitaliteitsplatform is dat het goed gedrag beloont met Healthcoins. Deze munten kunnen werknemers gebruiken om producten of diensten in de webshop te kopen.

Het platform is van een tijdlijn voorzien waar collega’s elkaar kunnen steunen en inspireren. Zo zet je de kracht van de groep in om de vitaliteit op de werkvloer te verbeteren. Daar heb je als bedrijf natuurlijk profijt van, maar je maakt vooral een positieve impact op de levens van werknemers die zich iedere dag voor jouw bedrijf inzetten.  

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.