"Vrouwen maken bedrijven succesvoller"

28 november 2022 10:57

"Vrouwen maken bedrijven succesvoller"

Voorzitter van SheCredit Tineke Rensen: “In vrouwelijke ondernemingen wordt minder vaak geïnvesteerd, ook al blijken vrouwen in de praktijk succesvoller.” (Foto: Maurits van Hout)

‘Geslaagde avond over investeringsmogelijkheden voor ondernemers’ 

Bedrijven met een vrouwelijke (mede-)oprichter leveren twee keer meer geld op voor hun investeerders dan bedrijven met mannelijke oprichters, zo blijkt uit onderzoek. Toch wordt er minder vaak geïnvesteerd in deze 'vrouwelijke bedrijven'. Een doorn in het oog van SheCredit, de Kredietunie voor Vrouwelijke ondernemers. Voorzitter Tineke Rensen: "Dat moet veranderen." In Almere vond donderdagavond daarom een bijeenkomst plaats voor ondernemers over investeringsmogelijkheden. "Het publiek reageerde enthousiast en raakte geïnspireerd. En er zijn nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan. 'n Geslaagde avond dus!"

Vier sprekers spraken voor een zaal van zo'n 50 ondernemers (m/v) in restaurant De Kemphaan. Naast Jeroen van der Heide van Impakt Tribe, waren er drie vrouwelijke sprekers die investeringsmogelijkheden belichtten. Investeerder Annemarie Koppenaal ging in op haar vastgoedportefeuille en hoe die was gegroeid. Business analist Inge Verschuur van Horizon Flevoland ging in op het thema 'de maatschappelijke impact & het financieel rendement'. De voorzitter van SheCredit Tineke Rensen kijkt terug op een geslaagde bijeenkomst: "Er was veel herkenning toen ik vertelde dat vrouwelijke ondernemers vaak afgewezen worden bij kredietaanvragen." Rensen is blij met de samenwerking met de Flevolandse Zakenvrouwen. "Er was een fijne sfeer; er zijn nieuwe samenwerkingsverbanden ontstaan; partners die willen samenwerken, onderneemsters die interesse hebben om te investeren via SheCredit en lid willen worden."

Tineke Rensen sprak voor zo'n 50 deelnemers over SheCredit en investeringsmogelijkheden. (Foto: SheCredit)

Rensen licht toe: “Juist omdat de lat hoger ligt voor vrouwen om een investering binnen te krijgen, doen hun bedrijven het vaak beter.” Toch laat onderzoek zien dat investeerders – vaak mannen – sneller geneigd zijn in mannen te investeren en ideeën van vrouwen kritischer benaderen. "Hoog tijd dus om te beseffen dat bedrijven met vrouwen in de top het beter doen dan bedrijven met louter mannen", besluit Rensen.

Meer info

Voor meer informatie www.shecredit.nl. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Tineke Rensen via info@shecredit.nl

Over SheCredit

SheCredit, de Kredietunie voor Vrouwelijke Ondernemers, staat vrouwelijke ondernemers in het Midden en Klein Bedrijf met geld én met raad, daad en ervaring ter zijde. De coöperatieve structuur van kredietunies waarborgt de persoonlijke en menselijke factor in het financieringsbedrijf, waardoor sparen en lenen weer een gezicht krijgen. SheCredit werkt via de Vereniging van Kredietunies in Nederland samen met de World Council of Credit Unions, “the world's leading advocate, platform, development agency and good governance model for credit unions”

Onderneemster Annemarie Koppenaal sprak over haar vastgoedportefeuille en hoe zij dit heeft aangepakt. (Foto: SheCredit)

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.