Vraag voor 1 juli btw op zonnepanelen van 2020 terug

5 mei 2021 11:18

Vraag voor 1 juli btw op zonnepanelen van 2020 terug

Als u als privé-persoon in 2020 zonnepanelen heeft gekocht. Dan kunt u nog tot 1 juli 2021 de btw op de aankoop terugvragen. Als particulier transformeert u bij de aankoop van zonnepanelen namelijk tot btw-ondernemer, weet zzp-boekhouder.

Aanmelding

U dient zich nog ouderwets via een papieren formulier aan te melden. Dit gaat via het formulier opgaaf zonnepaneelhouders. Met ingang van juni 2021 kan dit ook digitaal.

Vergeet u zich voor 1 juli 2021 aan te melden voor de teruggaaf van panelen in 2020 dan rest u alleen nog de mogelijkheid om een ambtshalve verzoek om btw-teruggaaf bij de fiscus te deponeren. Het nadeel hiervan is dat u dan tegen de beslissing van de Belastingdienst geen bezwaar of beroep kunt indienen.

Btw

Als u het formulier heeft verstuurd, geeft de Belastingdienst u een btw-aangifte. Die vult u in, u vermeldt de btw op de aankoop van de zonnepanelen en dient de aangifte in. U krijgt alleen de btw terug als uw naam zowel op de factuur als op het contract met het energiebedrijf staan.

Interessant artikel? Deel het:

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.