Voordelen van een bedrijfsauto voor werknemer

28 juli 2023 11:29

Voordelen van een bedrijfsauto voor werknemer

Het hebben van bedrijfsauto voor jouw bedrijf kan een hele waardevolle secundaire arbeidsvoorwaarde zijn. Bedrijfsauto’s worden tegenwoordig ook door steeds meer bedrijven aangeboden. Het maakt niet alleen het dagelijks woon-werkverkeer een stuk makkelijker, maar het biedt daarbij ook nog eens verschillende voordelen voor de werknemers. In deze blog gaan we dieper in op waarom het hebben van bedrijfsauto voordelen kan hebben.

Tijdsbesparing en gemak

Een van de grootste, en tevens ook voor de hand liggende voordelen, is het gemak van efficiëntie. Werknemers kunnen namelijk enorm veel tijd besparen door bijvoorbeeld niet meer met het openbaar vervoer te reizen of op zoek te gaan naar parkeerplaatsen. Door middel van een bedrijfsauto kunnen werknemers rechtstreeks van werk naar huis en andersom. Het zal een grote vorm zijn van tijdsbesparing.

Door deze tijdsbesparing en minder reistijd zullen werknemers meer vrije tijd hebben. Hierdoor kunnen ze meer tijd aan zichzelf besteden, maar ook aan hun familie of andere activiteiten. Dit kan ook nog eens leiden tot een betere werk-privébalans. De tevredenheid van werknemers kan hierdoor toenemen.

Vergroten van flexibiliteit

Sommige functies vereisen veel mobiliteit. Een bedrijfsauto kan er dus juist voor zorgen dat medewerkers locaties van klanten bijvoorbeeld makkelijk kunnen bezoeken, bedrijfsactiviteiten kunnen uitvoeren en ook niet afhankelijk hoeven te zijn van andere vervoersmiddelen. Het hebben van bedrijfsauto’s voor werknemers kan een bijdrage leveren aan het verbeteren van de algemeen bedrijfsprestatie.

Representatief

Het hebben van een bedrijfsauto is natuurlijk representatief voor het bedrijf. De meeste bedrijfsauto’s beschikken namelijk over het logo van het bedrijf, of de naam van het bedrijf. Dit kan eenvoudig gedaan worden door het wrappen van de bedrijfsauto. Dit kan tevens ook bijdrage aan het vergroten van het imago van het bedrijf en het vertrouwen bij de klanten. Dit kan uiteindelijk als gevolg hebben dat er beter zakelijke kansen en resultaten gerealiseerd kunnen worden.

Zorg wel dat je medewerkers de auto’s schoon houden. Dit zorgt namelijk ook voor een goede representatie van jouw bedrijf. Het is daarom ook wel handig om velgen te laten poedercoaten. Om de velgen van de bedrijfsauto zo glanzend mogelijk te krijgen. 

Belastingvoordelen

Ten slotte kan het hebben van een bedrijfsauto belastingvoordelen opleveren. Zowel voor werknemers als werkgevers zijn deze voordelen verbonden. De verschillende fiscale voordelen zijn onder andere kosten kunnen aftrekken van belastingaangifte, of lagere bijtellingen. Door deze voordelen maakt het hebben van een bedrijfsauto het aantrekkelijk voor vrijwel beide partijen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.