Viisi Hypotheken start crowdfundingcampagne

3 december 2020 13:21

Viisi Hypotheken start crowdfundingcampagne

Hypotheekadviesketen gaat 1 miljoen euro gebruiken om 25 nieuwe medewerkers aan te nemen

Viisi Hypotheken is als een van de eerste hypotheekadviesketens een crowdfundingcampagne gestart. Het van oorsprong Amsterdamse bedrijf wil via het platform CrowdAboutNow één miljoen euro ophalen. Hiermee gaat Viisi het aankomende jaar 25 nieuwe medewerkers aannemen en opleiden. Er is reeds 343.839 euro toegezegd, waarvan een aanzienlijk gedeelte afkomstig is van de eigen medewerkers.

Viisi staat voor radicale transparantie, zowel binnen- als buiten de eigen organisatie. Met de 25 nieuwe medewerkers verdubbelt Viisi haar adviescapaciteit en draagt het verder bij aan de verwezenlijking van haar purpose: de financiële sector volledig transparant maken. “We zijn de afgelopen jaren stevig gegroeid”, zegt Hergen Dutrieux, co-founder van Viisi Hypotheken. “Sinds 2017 zijn we qua omzet zelfs bijna verdubbeld. Nu we de volgende groeifase ingaan, willen we iedereen die Viisi een warm hart toedraagt de kans geven om hiervan te profiteren. Dit geldt zowel voor klanten en leveranciers als voor eigen medewerkers en hun familie.”

Viisi-bos

Sinds haar oprichting in 2011 heeft Viisi voor ruim drie miljard euro aan hypotheken verstrekt, waarvan één miljard in het afgelopen jaar. Behalve het behalen van het streefbedrag hoopt Viisi door de crowdfundingcampagne zoveel mogelijk in contact te komen met gelijkgestemden. Dutrieux: “Het mes snijdt op deze manier aan twee kanten. Niet alleen halen we het beoogde bedrag op, we verhogen ook de aandacht voor onze organisatie en purpose. Dat zorgt zowel direct als indirect voor groei; iets wat je bij een ‘normale banklening’ misloopt. Als deze campagne goed bevalt, is de kans groot dat we in de toekomst vaker een beroep doen op crowdfunding.”

Investeringen zijn mogelijk vanaf vijfhonderd euro met een looptijd van zes jaar, tegen een rentepercentage van vijf procent. Bij iedere investering plant Viisi ten minste één boom in een speciaal hiervoor te planten Viisi-bos.

Over Viisi Hypotheken

Viisi Hypotheken is specialist in onafhankelijk hypotheekadvies en begeleidt onder meer starters en young professionals bij de aankoop van een woning. Viisi Hypotheken is een bedrijf met een dubbele missie: let’s change finance and let’s change work. Het bedrijf heeft een zogenaamde #peoplefirst strategie, dat betekent, dat de eigen medewerkers op de eerste plaats komen, daarna komen de klanten en dan pas de aandeelhouders.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.