Vier verschillende aanbouwdelen en hun functies: is dat wat voor jou?

8 november 2023 14:54

Vier verschillende aanbouwdelen en hun functies: is dat wat voor jou?

Laadmachines zijn een essentieel onderdeel van vele sectoren. De bouw, landbouw en andere industrieën werken met deze apparaten om materialen gemakkelijk te vervoeren. De functionaliteit van deze laadmachines kan flink worden verbeterd met het gebruik van verschillende aanbouwdelen. Deze hebben allemaal hun eigen functie. De een tilt zware ladingen en de ander werkt met voer. Wil jij weten of een aanbouwdeel wat kan betekenen voor jouw onderneming? Lees dan snel verder! 

Pelikaanbakken

Het eerste aanbouwdeel is de pelikaanbak. Deze wordt vooral gebruikt in de landbouw en de bouw. Deze is uitgerust met een scharnierende onderkant en scherpe grijpers. Dit heeft wat weg van de snavel van een pelikaan, vandaar de naam. De scharnierende onderkant maakt het opscheppen van materialen als gras, stro, zand makkelijker en houdt ze beter vast. Met pelikaanbakken kun je efficiënter aan de slag met het opscheppen en verplaatsen van producten. 

Spijlenbakken

Een ander aanbouwdeel dat ook zorgt voor het efficiënter oppakken en verplaatsen van materialen is de spijlenbak. Deze wordt ook veel gebruikt in de bouwsector, maar vooral ook in de sloopindustrie. Een aanbouwdeel wordt bevestigd om specifieke taken uit te voeren. Dat doet de spijlenbak ook. Ze zijn ontworpen om zwaar en grof materiaal op te tillen. Door de spleten in de bak kan het zand, bijvoorbeeld tussen stenen, er gemakkelijk uitgeschud worden. 

Palletvorken

Daarnaast worden palletvorken ook in veel verschillende industrieën gebruikt. Deze worden vooral gebruikt om zware ladingen en pallets gemakkelijk op te tillen en te verplaatsen. Je herkent deze aan de lange rechthoekige armen en wordt vooral bevestigd aan een heftruck. Daarnaast kun je er ook de hoogte mee in om pallets in een hoge stellage te plaatsen. Een echte must in elk distributie- of opslagcentrum. 

Kuilhappers

Tot slot is ook de kuilhapper een veelgebruikt aanbouwdeel. Deze ziet er indrukwekkend uit en zijn ontworpen voor het scheppen van onder andere kuilvoer. Daarom zie je deze ook vaak terug in de landbouw- of boerderij sector. Door het verschil in kuilhappers met gelaste of geschroefde tanden zijn ze erg handig bij het opscheppen van verschillende materialen. Daarnaast komen ze met een bak die ervoor zorgt dat je grote ladingen gemakkelijk vervoert. 

Een aanbouwdeel voor een laadmachine is niet cruciaal, maar het maakt het werk een stuk makkelijker. Een pelikaanbak is een efficiënt middel voor het oppakken en verplaatsen van zand, stro, of gras. De spijlenbak daarentegen werkt met zwaardere materialen als steen. Ook een palletvork kan zware materialen dragen en verplaatst pallets naar grotere hoogten. Tot slot helpt een kuilhapper bij het scheppen van kuilvoer op de boerderij. Ben jij van plan een aanbouwdeel aan te schaffen voor jouw onderneming?

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.