Trots zijn op je grootste blunders: vier succesvolle ondernemers delen hun grootste fouten tijdens de FuckUp Night op 15 april

2 april 2024 15:33

Trots zijn op je grootste blunders: vier succesvolle ondernemers delen hun grootste fouten tijdens de FuckUp Night op 15 april

In sommige culturen worden gebeurtenissen zoals mislukte marketingcampagnes of zelfs faillissement gezien als een positieve ervaring waar je van leert. In Nederland kijken we daar helaas nog heel anders tegenaan. Hierdoor worden grote zakelijke fouten het liefst onder het tapijt geveegd. Doodzonde, vinden de organisatoren van de FuckUp Night. Want door het bespreekbaar maken van deze blunders kunnen een hoop mensen iets leren.

Leren van andermans fouten is dan ook precies het idee achter de FuckUp Night. Elke editie betreden vier succesvolle Nijmeegse ondernemers het podium om hun grootste blunders te delen. Het publiek, dat voornamelijk bestaat uit studenten en startende ondernemers, krijgt zo een realistisch beeld van succes. De weg naar succes is namelijk geen rechte lijn naar boven, tegenslagen horen bij ondernemen. Met het evenement hopen de organisatoren de angst voor falen bij het publiek weg te nemen door middel van het delen van verhalen over de positieve impact van het maken van fouten.

Bekende gezichten

Vorig jaar werd de FuckUp Night al voor de tiende keer georganiseerd. Inmiddels hebben hier dus al een hoop bekende Nijmegenaren de grootste fouten van hun carrière gedeeld. Tot dit rijtje behoren onder anderen Erny Boots (Ronald McDonald Huis), Pierre Guelen (Planon) en Wilco van Schaik (NEC). Komende editie zullen er weer succesvolle ondernemers aan deze lijst worden toegevoegd: Twan Krebbers (Matrixx), Geert Rutten (Linku), Inge Keltjens (Ex-militair, Sexual Healing & Boscafé van Moorsel) en Floris Toorenburg (Meeples Group) zullen hun FuckUps delen met het publiek.

De FuckUp Night vindt plaats op maandag 15 april op de HAN locatie aan de Kapittelweg 33 en duurt van 19:00u tot 21:00u, met daarna een aansluitende borrel. Deelname is geheel gratis en inclusief een hapje en drankje. De FuckUp Night wordt georganiseerd door StartUp Nijmegen, het Centrum voor Ondernemerschap (HAN) en Mercator Launch (Radboud Universiteit).

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.