Tool TVF verbindt HI en AI

20 februari 2024 12:01

Tool TVF verbindt HI en AI

Sinds de opkomst van ChatGPT en andere ai-schrijfmachines in 2022 heeft de tool TVF (tekstvoorbereidingsformulier) een verrassende, extra toepassing.

Het TVF werkt al sinds 2009 ondersteunend en inspirerend bij zelf schrijven en bij uitbesteden van de productie van een tekst aan een ander mens. Nu helpt de tool ook bij uitbesteding van schrijfwerk aan een computer, een ai-schrijfmachine zoals ChatGPT en Copilot. Bovendien is de ingevulde tool in alle gevallen achteraf een prima beoordelingsinstrument.

Stichting Sterke Teksten stelt de tool TVF, inclusief online oefensessie gratis beschikbaar voor iedereen die effectief wil communiceren: gratis download TVF.

TVF stimuleert HI: human intelligence

Een tekst maken met de tool TVF stimuleert ons menselijk denkwerk (hi) in elke communicatiesituatie, in elke taal. Jij maakt als zender van een boodschap keuzes voor de ‘onzichtbare binnenkant’ van het gewenste eindproduct: een tekst die aansluit bij de lezer én bij jouw doelen als ondernemer. De ai-schrijfmachine produceert vervolgens de ‘zichtbare buitenkant’.

Nu zie ik al voor me hoe de tekst er straks uit gaat zien!

Spontane uitroep van een cursist die een tekst voorbereidt met het TVF.

De vaardigheden nadenken, keuzes maken, zorgvuldig lezen van de ai-tekst, vergelijken, beoordelen en aanscherpen zijn cruciaal om uiteindelijk tot een effectieve, eigen tekst te komen. Het TVF biedt een oplossing voor onze zoektocht naar een manier om verantwoord te werken met ChatGPT.

Meer over tekststrategie kennisplatform tekststrategie.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.