Tips voor een leuke VrijMiBo

2 januari 2023 09:30

Tips voor een leuke VrijMiBo

Het begrip VrijMiBo heeft inmiddels zijn naam gemaakt in Nederland. Het is een vrijdagmiddagborrel met je collega’s. Vaak worden er tijdens deze borrel ook andere activiteiten georganiseerd, maar wat zijn nu leuke activiteiten om te doen tijdens je VrijMiBo? In deze blog helpen we jou met de tips en tricks voor een geslaagde VrijMiBo. Lees snel verder en wie weet ontdek jij wel hét nieuwe idee voor jullie nieuwe VrijMiBo.

Doe een pubquiz

Quizzen doen het eigenlijk altijd goed, dus waarom niet wat pittige vragen stellen tijdens de borrel. Je kunt er de invulling aan geven die je zelf wilt. Je kunt vragen stellen over het bedrijf, maar ook over actuele thema’s. Varieer wel in moeilijkheidsgraad: niet iedereen weet namelijk evenveel van een onderwerp af. Wanneer niemand het antwoord weet, is de lol er namelijk snel van af.

Verbouw je kantoor tot escaperoom

Oké, dit vergt misschien wat meer tijd en moeite, maar dat is het zeker waard. Een escaperoom haalt het competitieve in iedereen naar boven, dus iedereen zal ontzettend zijn best doen. Wat is er dan ook leuker dan een escaperoom die jullie team zelf heeft bedacht? Ga met een paar creatieve collega’s samen zitten en bedenk puzzels en een stappenplan. Ben je niet zo creatief? Dan kom je met een paar leuke raadsels van internet ook al een behoorlijk eind.

Houd een proeverij

Laten we eerlijk zijn: we zijn allemaal toch dol op eten? Waar tijdens een borrel doorgaans wat chips en nootjes op tafel komen, kun je het nu eens heel anders aanpakken. Spreek bijvoorbeeld af dat jullie om de beurt zelfgemaakte gerechtjes meenemen of koop in de supermarkt dingen voor de VrijMiBo die je in eerste instantie links zou laten liggen.

Neem spelletjes mee

Waarom moeilijk als het makkelijk kan? Er zijn talloze bordspelletjes die je tijdens een borrel kunt doen. Iedereen op de werkvloer heeft thuis spelletjes in de kast staan en vermaakt zich wel met een potje monopoly of mens-erger-je-niet. Deze borrel organiseren kost je dus in principe niks maar zorgt wel voor het nodige plezier.

Zet muziek op of huur een dj in

Een borrel zonder muziek? Daar zitten mensen niet op te wachten. Zet wat leuke muziek op voor de sfeer te verbeteren of huur een dj in. Je zult merken dat collega’s langer blijven hangen en naarmate de avond vordert zie je misschien wel een heel andere kant van een collega. Wil je nog meer sfeer creëren? Dan kun je de zingende DJ inhuren of een karaoke set installeren. Beide zullen zorgen voor een nog leukere borrel!

Leer je collega’s beter kennen

Het klinkt cliché, maar het is belangrijk om je collega’s goed te kennen. Een borrel is daarom het ideale moment om met mensen te praten die op een andere afdeling werken en waar je normaalgesproken weinig contact mee hebt. Het kan echter voorkomen dat sommige werknemers verlegen zijn en niet zomaar op onbekende mensen afstappen. In dat geval is het aan te raden om af en toe een kennismakingsspel te spelen. Dit kan op een luchtige manier door bijvoorbeeld van iedereen een paar feitjes te verzamelen. Wil je elkaar écht beter leren kennen? Dan kan een ‘over de streep’-spel een goede ijsbreker zijn.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.