Tips om af te schakelen na een intensieve werkdag

28 december 2022 09:31

Tips om af te schakelen na een intensieve werkdag

Tegenwoordig zijn de dagen langer en intensiever. We leven in een samenleving waarbij constant gewerkt wordt. Daarbij is het van belang om af te schakelen na een lange werkdag, maar hier hebben sommige mensen moeite mee. Ze klappen de laptop open, maken nog even een aantal notities of antwoorden nog even snel op alle openstaande mails. Omdat het zo belangrijk is om even helemaal tot rust te komen, gaan wij je een aantal tips geven om af te schakelen na een intensieve werkdag.

De werkplek

Als jij op kantoor werkt, kun je dit kopje overslaan. Op het moment dat je thuis werkt is het belangrijk om niet aan de keukentafel te werken. Creëer je eigen werkplek ergens in een kamer waar je niet heel vaak komt. Waarom? Je zult in de avond minder snel op deze plek komen en dit is bedoeling. Het is fijn om in de avond niet meer snel nog even iets uit te werken. Mocht je nu echt een goed idee hebben? Zet dan even een aantekening in je telefoon en kom hier de dag erna nog een keer op terug.

Sporten

Op het moment dat jij na het werk meteen gaat sporten, is er geen ruimte om nog aan je werk te denken. Je komt meteen in een andere situatie je focus alleen nog naar ligt op alle verschillende oefeningen. Ga dus meteen na het werk sporten. Tenslotte zul je daarna moe zijn waardoor je niks meer zult doen op het gebied van werk.

Telefoontje

Probeer de dag altijd af te sluiten met een telefoontje. Dit kan zijn met een collega of met de leidinggevende. Bespreek in dit telefoontje alle positieve zaken. Op deze manier ga je met een positieve vibe naar de privé tijd.

Wandelen of fietsen

Tijdens corona gingen veel mensen tussen de pauze een stukje wandelen of fietsen tijdens de pauze. Nu we weer allemaal op locatie werken is het goed om dit ook te doen. Ga in de ochtend even een stukje wandelen of doe dit na het werk. Wandelen of fietsen is goed om je hoofd even helemaal leeg te maken.

Berg alles op

Op het moment dat je nog thuis werkt is het aan te raden om je spullen na een werkdag op te bergen. Zaken die je op zou kunnen bergen zijn: een laptop, een notitieblok en de werktelefoon. Wanneer deze dingen uit het zicht liggen, zul je er minder snel iets mee gaan doen.

Zoek naar ontspanning

De laatste tip is om op zoek te gaan naar ontspanning die bij jou werkt. Misschien werkt het wel om een drankje doen met wat vrienden of wat dacht je van een luxe jacuzzi in Kerkrade te kopen? Doe hetgeen wat jij leuk en fijn vindt om te doen.

Dit waren ze dan, tips om af te schakelen na een intensieve werkdag. Wij hopen dat je iets aan de tips hebt en beter af kunt schakelen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.