ThuisbatterijNederland wil heel Nederland aan een thuisaccu helpen

21 december 2023 10:59

ThuisbatterijNederland wil heel Nederland aan een thuisaccu helpen

Omdat energieleveranciers steeds vaker geld gaan vragen voor het terugleveren van energie is het rendement dat huishoudens in Nederland behalen op hun zonnepanelen steeds lager. Met het afbouwen van de salderingsregeling zal het rendement de komende jaren nog veel lager worden.

Zonde, dacht Jerry van Es van ThuisbatterijNederland, want het minder rendabel worden van zonnepanelen is geen boodschap die je wil uitdragen als we als land verder willen verduurzamen. Het is dan ook de bedoeling om de komende jaren zoveel mogelijk thuisaccu’s te installeren.

Wat heeft je geïnspireerd om een bedrijf op te starten dat zich richt op de verkoop van thuisbatterijen?

De afgelopen jaren heb ik meerdere bedrijven opgericht, maar hier zat nooit een bovenliggende visie of gedachte achter. Ik zag kansen om geld te verdienen en dat was op dat moment de enige drijfveer. Inmiddels is dat veranderd en wil ik ook graag maatschappelijke impact maken.

Ik speelde al een tijd met het idee om iets te doen rondom duurzaamheid en milieu, maar het juiste idee was er nog niet. Toen begon ik mij in te lezen over thuisbatterijen. Naast het feit dat het een geweldig innovatief product is, merkte ik ook dat er heel veel onduidelijkheid is en dat consumenten echt behoefte hebben aan kundig, onafhankelijk advies.

Wat maakt Thuisbatterij Nederland anders dan anderen?

Om te beginnen zijn wij zelf geen installateur of verkooppunt van thuisbatterijen, deze zijn er al genoeg in ons land. In plaats daarvan fungeren wij als een soort tussenpersoon. Iemand die een thuisbatterij overweegt, kan via ons maximaal 4 offertes ontvangen van onze partners. Dit is voor zowel de aankoop als de installatie van een batterij.

De afgelopen maanden zijn mijn collega’s en ik door heel Nederland gereden om in gesprek te gaan met installateurs van zonnepanelen en thuisbatterijen. Uiteindelijk hebben wij een stuk of 20 partijen aangesloten op ons platform. Alleen partijen met een officieel keurmerk en een uitstekende servicegerichtheid hebben wij aangesloten op ThuisbatterijNederland.

“Vanuit de fabrikanten zien we dat accu’s steeds betere prestaties kunnen leveren. Niet alleen qua opslagcapaciteit, maar ook op het gebied van ontladen” - Jerry van Es, ThuisbatterijNederland.nl

Welke trends zie je in de vraag naar thuisbatterijen en duurzame energieoplossingen?

Momenteel zien we een stijgende vraag naar zoutwater batterijen. Deze leveren minder goede prestaties maar zijn wel heel milieuvriendelijk. Vooral mensen met een tiny house zijn hierin geïnteresseerd. Omdat deze weinig gebruik maken van elektronica heeft een zoutwater thuisbatterij genoeg vermogen om aan de energiebehoefte en opslag te voldoen.

Vanuit de fabrikanten zien we dat accu’s steeds betere prestaties kunnen leveren. Niet alleen qua opslagcapaciteit, maar ook op het gebied van ontladen. Lithium-Ijzerfosfaat batterijen kunnen vaak tot 90% ontladen en ook de hoeveelheid Wattpiek die tegelijkertijd wordt vrijgegeven wordt steeds hoger.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.