The July verwerft iconisch hotel in Amsterdam Zuid

17 april 2024 11:23

The July verwerft iconisch hotel in Amsterdam Zuid

Door duurzame vernieuwing wordt levendig appartement-hotel gecreëerd

De Amsterdamse appartement hotelketen The July – voorheen bekend als City ID – zet zijn expansie voort met de overname van het voormalige Holiday Inn Amsterdam Zuid. De transformatie, op termijn, van het bestaande gebouw naar een full-service appartement hotel zal de zevende locatie van The July worden als onderdeel van haar internationale uitbreiding, ondersteund door mede-aandeelhouders APG (namens pensioenfonds cliënt ABP) en Aware Super. The July zal het gebouw grondig en duurzaam renoveren voordat het weer opengaat voor Amsterdammers, professionals en reizigers. 

“We zijn zeer blij met deze nieuwe mijlpaal, onze vierde locatie in Amsterdam, naast onze locaties in Londen, Dublin en Lissabon”, zegt Alexander Goad, CEO. “Deze aankoop en renovatie sluit perfect aan op onze missie om de wijken waarin we actief zijn te dienen, naast het bieden van een flexibel verblijf aan moderne reizigers en professionals voor een kortere en langere periode. The July zal de architectuur van het gebouw uit de jaren zestig in ere houden. Daarbij ontwikkelen wij ons kenmerkende concept met diverse publieke ruimtes die ook gericht zijn op de lokale gemeenschap om te werken, elkaar te ontmoeten of te relaxen. Dit is onze grootste verduurzamingstransformatie van een bestaand gebouw. We zijn trots dat we dit historische monument nieuw leven mogen inblazen en een volgende Amsterdamse wijk ons thuis mogen noemen.” 

De omgeving past goed bij The July. Het gebouw is gelegen aan De Boelelaan 2, het kruispunt van het zakendistrict van de Zuid As en geliefde Amsterdamse buurten. Het pand ligt dicht bij De Pijp en Amsterdam Zuid, twee stadsdelen die populair zijn bij de bewoners vanwege hun charmante architectuur, winkels, restaurants en cafés. Daarnaast liggen het weelderige groen van het Amstelpark en de schoonheid van de Amstel route naar Ouderkerk binnen handbereik. Het tram- en metrostation, het RAI-congrescentrum en vele internationale hoofdkantoren liggen op loopafstand. Ook zijn er plannen om het treinstation van Amsterdam Zuid uit te breiden met een nieuwe Eurostar-terminal. 

Het pand is eind jaren zestig ontworpen door de bekende Nederlandse architecten A. Bodon en J.H. Ploeger. The July wil het modernistische ontwerp van het pand behouden en vieren. De ontwerpbenadering zal de vernieuwende principes uit het midden van de vorige eeuw combineren met hedendaagse invloeden. Het doel is om de charme en klasse van het ooit befaamde pand te versterken, hotelkamers te transformeren naar ruime appartementen en co-workingruimtes, wellnessruimtes en nog veel meer te creëren. Als onderdeel van The July’s toewijding om de carbon footprint van het reizen te verkleinen, zal het gebouw BREEAM-gecertificeerd worden met als doel om CO2 neutraal te opereren.

Adviseurs 

The July is geadviseerd door Lexence en EY. Het hotel werd overgenomen van Invesco Real Estate, een wereldwijde vastgoedbeleggingsmanager met een belegd vermogen van 90 miljard dollar, vertegenwoordigd door Taylor Wessing, PWC en CBRE. De aankoop en ontwikkeling wordt gefinancierd door ABN Amro met de bedoeling om na opening deel uit te maken van hun Groene Lening faciliteit.

Over The July 

The July - voorheen bekend als City ID - is een Nederlandse, groeiende en bekroonde appartement hotelgroep opgericht en gevestigd in Amsterdam met de missie om de fijnste aspecten van het wonen in een appartement te combineren met persoonlijke hotelservice. Samen met mede-aandeelhouders APG (de grootste pensioenuitvoeringsorganisatie van Nederland) en Aware Super (een van de grootste pensioenfondsen van Australië) deelt The July de langetermijnvisie om duurzame appartement hotels te creëren met een persoonlijke en moderne hospitality mindset. The July biedt volledig uitgeruste appartementen die qua ontwerp en invulling het karakter van de buurt en haar historie weerspiegelen, met voorzieningen zoals een gym, wellnessruimtes, co-working ruimtes en roomservice. The July heeft de oprechte missie om toekomstbestendige, energiezuinige gebouwen te creëren met een duurzame operatie die een positieve toevoeging zijn in het stadsbeeld en in de buurt.

De appartement hotels zijn geschikt voor zakenreizigers en vakantiegangers voor korter en langer verblijf, voor direct omwonenden en voor bezoekers uit de wijdere omgeving. The July heeft momenteel drie geopende locaties in Amsterdam (The July Boat & Co, The July Twenty Eight en ID Aparthotel) en heeft vier locaties in ontwikkeling in Londen, Dublin, Lissabon en Amsterdam. The July is een volledig geïntegreerde eigenaar-exploitant en verwerft zowel ontwikkelingslocaties als turnkey ontwikkelingen. Beoogde ontwikkelingen omvatten nieuwbouw, (kantoor)conversies, projecten voor gemengd gebruik en bestaande hotelconversies van 4.000 tot 20.000 vierkante meter op toplocaties in de Europese hoofdsteden.

In november 2023 is The July omgedoopt van City ID.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.