Schaats met je bedrijf voor Spieren voor Spieren

7 maart 2023 11:15

Schaats met je bedrijf voor Spieren voor Spieren

Om zich in te leven in hun rol gaat de cast van Musical De Tocht op 26 maart zoveel mogelijk Elfsteden-kilometers schaatsen in de Elfstedenhal in Leeuwarden voor Spieren voor Spieren. Nog nooit eerder werd de tweehonderd kilometer lange Elfstedentocht geschaatst op een 400 meter baan, dit lijkt dan ook een onmogelijke opgave en dus roept de organisatie de hulp in van publiek om een stukje mee te schaatsen. Het startschot wordt gegeven door de voorzitter van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden Wiebe Wieling.

Wie mogen meedoen? 

Iedereen die kan schaatsen mag meedoen. Bij elke etappe is plaats voor 125 deelnemers. Je kunt je inschrijven voor één of meerdere etappes. Een etappe is bijvoorbeeld van Leeuwarden naar Sneek en dat is 22 kilometer of van Hindeloopen naar Workum en dat is 9 kilometer. Het inschrijfgeld staat gelijk aan het aantal kilometers van de etappe waar men zich voor inschrijft in dit geval is dat 22 en/of 9 euro. Dit geld gaat rechtstreeks naar Spieren voor Spieren. Het wordt een feestje op deze laatste dag van het schaatsseizoen met dweilorkesten, livemuziek en bekende mystery guests die meeschaatsen. Welk deel van de route schaatsen jij en je collega's mee voor Spieren voor Spieren?

Meer informatie over Spieren voor Spieren

In Nederland zijn er 20.000 kinderen met een spierziekte en elk jaar weer krijgen zo’n 200 tot 250 ouders te horen dat hun kind een ernstige spierziekte heeft. Meer weten: https://www.spierenvoorspieren.nl/ 

Samen met de Sven Kramer Academy, Sport Fryslân en De Elfstedenhal heeft de organisatie van Musical de Tocht de allerlaatste dag dat er dit seizoen ijs ligt, aangegrepen om dit bijzondere evenement te organiseren. We hopen je daar te zien!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.