Revolve Development ontwikkelt duurzaam vastgoed

13 december 2023 16:26

Revolve Development ontwikkelt duurzaam vastgoed

De vraag naar duurzaam wonen en werken is in de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. Uit onderzoek van onder andere MilieuCentraal blijkt dat 1 op de 3 mensen in Nederland sinds de coronacrisis duurzamer wil leven. Daar springen diverse organisaties en ontwikkelingen maar wat graag op in om samen iets te kunnen betekenen voor een betere wereld.

Neem bijvoorbeeld Revolve Development, een bedrijf dat actief bezig is met het veranderen van vastgoed in de vorm van duurzame plekken die je bijblijven en die blijven. Waarom het overstappen op dergelijke initiatieven een must is in de moderne samenleving en wat Revolve precies doet, lees je in dit artikel.

Waarom duurzaam wonen en werken van groot belang is

Kijken we naar de wereld om ons heen, dan zien we grote veranderingen met jaren geleden. Er ligt meer druk op de planeet door de uitstoot van CO₂ en het uitputten van diverse fossiele bronnen. De mens is verantwoordelijk voor deze druk, waardoor het van essentieel belang is om ook iets terug te geven aan de aarde. Het verduurzamen van al onze activiteiten is daarbij cruciaal; om te beginnen met duurzaam wonen en werken. Door te streven naar meer duurzaamheid verminderen we onze ecologische voetafdruk. Ook dragen we op deze manier bij aan het behoud van onze leefomgeving voor toekomstige generaties.

Als ondernemer investeren in duurzaamheid betekent niet alleen het efficiënter gebruik van hulpbronnen wat op de lange termijn zorgt voor kostenbesparing en een verbetering van de kwaliteit van leven, maar ook voor het bevorderen van innovatie en het creëren van nieuwe kansen in groene sectoren. Dat is beter voor je bedrijf en dat zorgt voor een economie die veerkrachtiger is. Er zijn verschillende manieren hoe je als ondernemer kunt investeren in een duurzame onderneming, waaronder door te kiezen voor het zelf opwekken van groene stroom en het investeren in duurzaam vastgoed, zoals een groen en duurzaam kantoor of bedrijfspand.

Revolve Development als groene partner in vastgoed

Daarvoor is het van belang om samen te werken met groene partners, zoals Revolve Development. Dit bedrijf ontwikkelt diverse projecten op het gebied van vastgoed die bestaan uit 100% geluk en 0% CO2. Een minimale impact op het milieu dus, over duurzaamheid gesproken. Deze creatieve conceptontwikkelaar gaat graag met consumenten en bedrijven om tafel om duurzame ambities waar te maken. Hierbij zijn klanten, stakeholders en de omgeving van het project al vroeg bij het project betrokken zodat er samen tot het beste idee en ontwerp kan worden gekomen. 

Het grote doel van Revolve Development is om vastgoed te veranderen op basis van waar de toekomst op vraagt: meer duurzame plekken die bijblijven. Dat doet het bedrijf met behulp van zes stappen waarmee ze tot keuzes komen die mens, natuur en omgeving in balans brengen: empathize om te kijken wat er leeft en speelt op de plek, define om helder te krijgen wat de wensen zijn van de doelgroep, ideate om wensen breder te trekken en te kijken wat er nog meer mogelijk is, prototype waarin een eerste versie wordt gemaakt (vaak digitaal) om het idee voor te stellen, test om het concept te testen door eindgebruikers, partners en specialist en development als laatste fase waarin het ontwerp wordt ontwikkeld naar uitvoering. Hierbij staat die brede blik weer centraal om uiteindelijk tot iets te komen waar iedereen blij van wordt.

Diverse mogelijkheden voor duurzaam vastgoed

Duurzaam vastgoed is een must voor de toekomst omdat het een breed scala aan mogelijkheden biedt om de impact op het milieu en de wereld te verminderen. Tegelijkertijd voegt het waarde toe aan gebouwen en kun je langer profiteren van kwalitatief vastgoed. Enkele mogelijkheden voor (het bouwproces van) duurzaam vastgoed zijn onder andere:

  • Het gebruik van duurzame en milieuvriendelijke bouwmaterialen zorgt voor een lagere ecologische voetafdruk en een betere leefomgeving. Materialen zoals duurzaam hout en materialen die gerecycled zijn, verbeteren namelijk vaak de binnenluchtkwaliteit.
  • Het implementeren van energiezuinige systemen zoals efficiënte verwarmings- en koelelementen, het gebruikmaken van hernieuwbare energiebronnen en LED-verlichting vermindert het totale energieverbruik van gebouwen aanzienlijk.
  • Het aanleggen van groene daken en gevels zorgt voor een betere luchtkwaliteit en draagt bij aan biodiversiteit in stedelijke omgevingen. Ook zijn dit soort daken geschikt om gebouwen en woningen koeler te maken in een hete zomer.
  • Wat ook niet vergeten mag worden, is het integreren van slimme technologieën zoals automatisering voor verlichting, ventilatie en meer door middel van sensoren. Dit kan ook worden toegepast op energiebeheer om zo het energieverbruik te optimaliseren en het comfort voor bewoners of werknemers te verhogen.
terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.