Praktijk WEL, voor Coaching & TuiNa Massage gestart

23 februari 2017 13:37

Praktijk WEL, voor Coaching & TuiNa Massage gestart

Onlangs is in Veghel gestart ‘Praktijk WEL, voor Coaching & TuiNa Massage'. Oprichters zijn Jan Witkamp en Ingrid Los, beiden woonachtig in Veghel, gepokt en gemazeld in de wereld van training, coaching, welzijnswerk en gezondheidszorg.

Met de uitoefening van hun praktijk willen Jan Witkamp en Ingrid Los een bijdrage leveren aan het voorkomen (altijd beter dan genezen) van stress of een succesvolle behandeling bieden voor stress, wanneer stress in het leven van mensen reeds is binnengeslopen.

Stress - zo leert ons wetenschappelijk onderzoek - is een veel voorkomend maatschappelijk probleem. Het kan iemands gezondheid, levensgeluk en kwaliteit van leven lelijk in de weg staan. Stress kan de balans tussen privé-leven en werk grondig verstoren en negatief uitwerken op relaties. Stress kan productief en effectief werken in bedrijf of instelling belemmeren. Stress is de meest voorkomende oorzaak van langdurig ziekteverzuim. Stress kost veel. Het inboeten aan levenskwaliteit is nauwelijks in geld uit te drukken. Ziekteverzuim is dat wel. Het kost werkgevers èn verzekeringsmaatschappijen een vermogen. Zeker als het ziekteverzuim langdurig is.

Voorkomen, of effectief behandelen, van stress is zowel voor de individuele mens als voor de maatschappij een 'win-winsituatie'.

Vanuit deze visie bieden ze de volgende activiteiten aan:

  • Mental coaching, een begeleidingsvorm die er op gericht is leerprocessen op gang te brengen. Die kunnen werkgerelateerd zijn, bijvoorbeeld: uitbreiding repertoire vaardigheden; vergroten persoonlijke effectiviteit of professionele bekwaamheid; verbeteren samenwerking met anderen. Ook persoonlijke leerprocessen zijn belangrijk, bijvoorbeeld: omgaan met verlies; rouwverwerking; identiteitversterking; vinden van een juiste balans in leven en werk of in relaties.
  • TuiNa ontspanningsmassage. Wanneer geen woorden gegeven kunnen worden aan wat je aan stress ervaart, zet stress zich vast in je lijf. TuiNa massage maakt los wat vast zit. TuiNa massage vindt zijn oorsprong in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) met een traditie van meer dan 2000 jaar. Deze vorm van ontspanningsmassage is er op gericht om klachten te voorkomen, maar kan ook effectief worden ingezet bij reeds aanwezige (chronische)  De werking is diepgaand. Na zo'n ontspanningsmassage voel je je 'kiplekker'.
  • Verzuimgebeleiding ..., maar dan anders. Een onorthodoxe manier van begeleiden van mensen, uitgevallen uit het arbeidsproces. Zeer concreet; aanzettend tot het maken van keuzes; gericht op emoties, maar wel met 'koppie koppie erbij'. Gericht op snelle terugkeer in het arbeidsproces. Da's goed terugkomen en kostenbesparend voor werkgever en werknemer.

Vanuit de 'Praktijk WEL' werken zij voor bedrijven en overheid(sinstellingen). De begeleiding die zij bieden is persoonlijk. Begeleiding van teams en groepen binnen een organisatie of bedrijf is eveneens goed realiseerbaar.

U bent als privépersoon evenzeer van harte welkom wanneer u denkt baat te hebben bij hun diensten.

In alle gevallen werken zij tegen verrassend scherpe tarieven.

Het werkgebied is Oost-Brabant en Noord-Limburg.

Voor inlichtingen en afspraken kunt u bellen naar 0413 - 355 385

Kijkt u eens op de Facebookpagina van 'Praktijk Wel'.           

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.