Prachtige 3e en 4e plaats voor studenten ROC Rivor tijdens Skills the Finals!

26 maart 2024 09:25

Prachtige 3e en 4e plaats voor studenten  ROC Rivor tijdens Skills the Finals!

Studenten Max van den Brink (Schilderen) en Melvin Letterman (Metaal) deden vanuit ROC Rivor mee aan Skills Heroes, en hoe! Max behaalde een bronzen medaille met zijn schilderkunsten en bij Melvin spatten de vonken er vanaf met als resultaat een mooie vierde plek. De twee jonge mannen kunnen trots zijn op zichzelf! Ze behoren hiermee tot de beste studenten van Nederland in hun vakgebied en zijn boegbeelden voor het beroepsonderwijs!

Twee intensieve dagen waren het, daar in de Brabanthallen in Den Bosch en de week ervoor bij de finale Metaal in Hengelo. Opperste concentratie en stalen zenuwen waren nodig om netjes en nauwkeurig, maar ook snel te werken. En dat alles onder toeziend oog van het publiek dat bestond uit familie, vrienden, studenten en medewerkers van ROC Rivor én alle andere roc’s.

Meedoen aan Skills doe je niet zomaar; er zijn regionale voorrondes en het vergt een intensieve voorbereiding met veel trainingsuren waarin de studenten goed worden voorbereid op de opdrachten die hen tijdens Skills te wachten staan. De studenten worden maanden lang getraind door hun coaches en werken nauw samen met de opleidingsbedrijven Schildersvakopleiding en OBM RiVA.
Ondanks wat kleine tegenslagen hier en daar, wisten Max en Melvin met hun werk de jury te overtuigen. De jury beoordeelt het resultaat op veel verschillende onderdelen, het is daarom best lastig om vooraf te voorspellen wie er een podiumplek krijgt. Des te groter is de ontlading wanneer er dan daadwerkelijk heel goed gescoord wordt!

De mannen kijken heel positief terug op hun deelname, evenals hun coaches die nu al meerdere jaren studenten (succesvol) begeleiden. “Het is een prestatie van formaat!”, aldus Edwin Brussen, directeur Ambacht en Techniek bij ROC Rivor. “We zijn erg trots op Max en Melvin en de docenten die ze begeleid hebben. Want hoe knap is het, dat studenten van ons ROC op topniveau meedoen aan deze landelijke wedstijd. Het is bovendien al het derde jaar op rij dat een student Schilderen van ROC Rivor een medaille behaalt.”

Skills The Finals

Het NK voor beroepen Skills The Finals vindt elk jaar in maart plaats. Tijdens dit tweedaagse finale-evenement strijden honderden vmbo-leerlingen en mbo-studenten om de prestigieuze titel Nederlands Kampioen in hun vakgebied.

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.