Powered by Meaning maakt samenwerking met GSES-com bekend

25 april 2022 15:46

Powered by Meaning maakt samenwerking met GSES-com bekend

Powered by Meaning en Global Sustainable Enterprise System (GSES-com), gaan een strategisch partnership aan. Samenwerking om de groei van GSES te versnellen en zo hun gedeelde ambitie te realiseren. De ambitie om 100% duurzaamheid de norm te laten worden door duurzaamheid onafhankelijk, objectief en transparant op het GSES platform zichtbaar te maken. Zichtbaarheid waar een stimulans van uitgaat naar iedere organisatie en individu om zijn of haar gedrag aan te passen.

Duurzaamheid inzichtelijk en meetbaar in de gehele bedrijfsketen

Het traditionele rapporteren over duurzaamheid is tijdrovend en kostbaar. Het huidige klimaat bestaat uit complexe informatie en regelgevingen die het managen van de duurzaamheid performance een uitdaging maken. Kelly Ruigrok heeft daarom het Global Sustainable Enterprise System opgericht. Een platform dat bedrijven helpt om duurzaamheid in de waardeketen te meten en inzichtelijk te maken. Op dit platform hebben organisaties een eigen ‘Sustainability Dashboard’ en kunnen zij online assessments doen, validaties / externe audits aanvragen, of toeleveranciers uitnodigen om het GSES assessment in te vullen. Alle bedrijven staan met hun openbaar beschikbare en zelf geregistreerde certificaten op het platform. Het systeem bevat 500 geïntegreerde ecolabels en duurzaamheidscertificaten die zowel op Europees als wereldniveau geaccepteerd zijn. Zo kunnen bedrijven wereldwijd hun duurzame keuzes en beleid onderbouwen met een holistisch duurzaamheidsrapport.

Kelly Ruigrok, CEO GSES: ,,GSES System werkt graag samen met gelijkgestemde partners, nu ben ik erg trots op om ons nieuwste partnership in Nederland met Powered by Meaning aan te mogen kondigen. Powered by Meaning en GSES System hebben nu een strategisch partnership om duurzaam inkopen, duurzaam investeren en duurzaam ondernemen te versnellen met GSES System als tooling in het ecosysteem van Powered by Meaning.’’

Versnellen van de transitie naar een duurzame markt

Powered by Meaning helpt bedrijven hun positieve impact te vergroten. De samenwerking met GSES-com biedt een unieke kans om niet alleen de duurzaamheidsstrategie en implementatie te realiseren, maar ook het te meten, monitoren en erover te rapporteren te realiseren. Integrale dienstverlening en daarmee ontzorging van de klant.

Cas van Arendonk, mede-eigenaar Powered by Meaning: ,,Het meten, monitoren en sturen op duurzaamheidsprestaties behoorde niet tot onze dienstverlening. Het feit dat na de implementatie van de duurzaamheidsstrategie de organisatie een sturingsmechanisme heeft om haar doelen te halen maakt de cirkel compleet. Daarnaast levert GSES-com de rapportage benodigd voor wet en regelgeving zoals CSRD. "

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.