Platform B2B2C.nl zet spaarrekening vergelijker op: nu ruim 3%!

19 februari 2024 12:03

Platform B2B2C.nl zet spaarrekening vergelijker op: nu ruim 3%!

Ondernemersplatform B2B2C deelt regelmatig tips over financiën. Onlangs publiceerde het platform een handige vergelijker, waarmee spaarrekeningen onder de loep genomen kunnen worden. ‘In één overzicht zie je een aantal gevestigde namen, inclusief de hoogte van de rente en de mate van dekking door het deposito garantiestelsel’, aldus B2B2C.

Rente blijft maar stijgen!

Na al die jaren met treurige rentes, tot minpercentages aan toe, zien we eindelijk weer een zeer positieve lijn. Met rentes die op dit moment al ruim boven die 3% liggen. Kijk je naar de rente bij je eigen bank? Dan zou het zomaar eens kunnen tegenvallen. Zeker als je kiest voor een variabele spaarrekening dan moet je het met wat minder doen. Het platform adviseert daarom om verder te kijken dan ons kikkerlandje. Je kunt best via een bank in het buitenland geld wegzetten, maar let dan wel bij uitstek op de garantievoorwaarden.

Rentetarieven Europees vergelijken

Hoogste rente spaarrekening Europa? Die kun je dus eenvoudig vergelijken. Je selecteert hierbij de gewenste looptijd en het deposito garantiestelsel. Om het je nog wat makkelijker te maken zijn een aantal banken buiten beschouwing gelaten. Zo valt op dat een aantal Nederlandse bekende banken dusdanig lage rente hebben, dat het minder interessant is om deze in een vergelijker op te nemen. Waarom je dan toch liever voor een niet-genoemde Nederlandse bank zou kiezen? Nederlandse klantenservice. Ook het ‘gevoel’ of het ‘standaard klant blijven bij dezelfde (betrouwbare) bank’ zijn redenen die aangehaald worden om niet over te stappen naar een bank met hogere rente.

Duik goed in de voorwaarden

Het is altijd belangrijk om in de voorwaarden van de spaarrekening te duiken, zo benadrukt B2B2C. Soms zijn er voorwaarden als maximaal x keer per maand geld overboeken, zitten er kosten aan de rekening gekoppeld of gelden er andere voorwaarden. Dat een bank dekt volgens het deposito garantiestelsel is volgens het platform zeker een must. ‘Hiermee is je geld tot €100.000 verzekerd. Wat veel mensen niet weten, is dat het deposito garantiestelsel ook bij andere banken in Europa van kracht kan zijn’. Ook daar is je gespaarde geld dus verzekerd tot een ton. Wel zo prettig om te weten. De website adviseert om contact op te nemen met je boekhouder voor professioneel advies in jouw situatie.

Zakelijke of particuliere spaarrekening

Hoewel de website zich vooral richt op tips voor ondernemers, is de vergelijker ook voor particulieren interessant. Het gaat namelijk in de basis om particulieren spaarrekeningen. Het geld is natuurlijk in veel gevallen door ondernemen en werken verdiend. Volgens B2B2C vinden werk en privé steeds meer een overlap. Wie privé successen boekt en lekker in zijn of haar vel zit, zal ook op het werk beter presteren, en andersom. Naast ondernemerstips willen ze daarom in de toekomst ook steeds vaker vrije tijd tips delen. Zo willen ze iedere lezer stimuleren om een goede werk-privébalans na te streven. Daar kunnen ze, zoals de eigenaren van de blog aangeven, zelf ook nog wel wat inspiratie uithalen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.