PIRGROUP: de business partner in mondiale mobiliteit

25 november 2021 13:09

PIRGROUP: de business partner in mondiale mobiliteit

PIRGROUP (Partners in Relocation Group) verzorgt de succesvolle vestiging van buitenlandse werknemers in Nederland. Veel bedrijven denken dat er wel even bij te doen, maar bij immigratie en verhuizing naar Nederland komt veel kijken. Dat proces kan PIRGROUP uit handen nemen, daarnaast denkt het als sparringpartner graag met klanten mee.

Renata Abdullaeva is onder meer Team Lead Operations en Immigration & Relocation Consultant. Sorayda Kappel werkt onder andere als Senior Immigration & Relocation Consultant bij PIRGROUP. Hun gezamenlijke doel is om de internationale werknemers van hun klanten conform hun wensen de overstap te laten maken naar Nederland. Die internationale werknemers komen vanuit alle delen van de wereld. De Nederlandse markt is dermate volumineus, dat het hoofdkantoor in Houten evenveel opdrachten uitvoert als het kantoor in Letland dat alle andere bewegingen tussenlanden in Centraal en Oost Europa voor zijn rekening neemt.

Iedere klant = koning

PIRGROUP werd in 1997 opgericht. Daarmee is het een pionier in deze servicebranche en een van de eerste in Nederland die zich met immigratie en relocatie services bezig ging houden. Daarnaast biedt PIRGROUP extra diensten op het gebied van huur en huurcontracten, maar ook van belastingen, fiscaliteit en sociale zekerheid. Voor alles wat qua regelgeving en organisatie bij vestiging in Nederland komt kijken, is ondersteuning. Een veelgevraagde service door mkb-ondernemers vormen de immigratie services. Die richten zich vooral op het verzorgen en verkrijgen van verblijfsvergunningen, werkvergunningen en andere relevante documenten om in Nederland te kunnen werken. Relocatie services hebben betrekking op het vinden van geschikte huisvesting en scholen in het geval van een gezinsverhuizing. Het kan daarbij om de ondersteuning van grote groepen tegelijk gaan, maar ook om individuele werknemers. PIRGROUP levert service op maat waarbij maat geen rol speelt. “Elke klant is voor PIRGROUP even belangrijk”, zegt Abdullaeva.

Onafhankelijk, objectief , transparant en compliant

Om die klant optimaal te kunnen ondersteunen, werkt PIRGROUP met een uitgebreid netwerk van zakelijke partners. Daaronder zijn HR-adviseurs, Global Mobility Managers binnen de klantbedrijven, maar ook schoonmaakbedrijven, scholen, makelaars en verschillende overheidsinstanties. In grote steden werkt PIRGROUP bovendien samen Expat Centres. Binnen dat enorme netwerk, fungeert PIRGROUP als coördinator tussen alle partijen. “We adviseren onze klanten op een objectieve en onafhankelijke manier. De inhoud van elk advies hangt af van het belang van onze klant.” In het uitgebreide netwerk van zakenpartners gelden dus geen speciale onderlinge afspraken. “We werken transparant en compliant, alles wat we doen is inzichtelijk voor onze klanten en voldoet aan alle wet- en regelgeving.”

De associatie met zakelijke immigratie en relocatie is in eerste instantie een positieve: werken in het buitenland is vaak een keuze voor een boost van de persoonlijke carrière. Maar dat beeld verdient bijstelling, zegt Kappel. “Mensen komen niet altijd vrijwillig naar Nederland. Soms kunnen ze zo’n transfer niet weigeren, omdat anders eventueel ontslag dreigt. Ze komen hier dus vaak wat gestrest binnen, onzeker over wat de toekomst gaat brengen. Die stress verminderen wij door hen goed te begeleiden en ontzorgen. Als schakel tussen de partijen filteren wij voor de klanten wat voor hen belangrijk is.”

Sparringpartner

Ook in gedegen voorbereiding op de zoektocht naar een geschikte woning gaat PIRGROUP niet over één nacht ijs. “Wij bieden Area Orientation aan, een service waarbij een begeleider met de klant een aantal uren op tour gaat door het gebied waar we naar een huis zoeken. Door dergelijke voororiëntatie ervaren klanten hun nieuwe omgeving en verwerven ze info die ze via Google Maps niet krijgen. Dat helpt om een goede keuze te maken voor een fijn huis in de nabijheid van scholen en andere voorzieningen.” En wat niet op de website staat maar minstens zo belangrijk is: klanten zijn ook zonder concrete services af te nemen, zeer welkom. “We zijn ook graag sparringpartner. Vaak is dat heel nuttig. Sommige ondernemers denken namelijk dat je een verblijfsaanvraag of verhuizing er wel even bij doet, maar wij zien in de markt regelmatig het nodige misgaan. Er zit namelijk veel vast aan immigratie en relocatie. Schakel ons dus vooral in voor het opzetten van een goede strategie.”

Tekst: Baart Koster
Foto's: Ruud Voest

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.