Personeel voor de bouw gezocht via detachering

26 januari 2024 13:04

Personeel voor de bouw gezocht via detachering

De huizenmarkt staat onder druk. Er moeten immers heel wat woningen bij gebouwd worden, voor een goede prijs. Dat betekent dus meer opdrachten voor de bouw. Maar waar haal je als aannemer het personeel vandaan om een project in goede banen te leiden. Vorig jaar werd al bekend namelijk dat er minder personeel voor handen is in de bouwsector. Toch kun je door detachering beschikken over meer bouwpersoneel, voor korte én langere periodes.

Detacheren

In plaats van zzp’ers in te huren voor de bouw, kun je er ook voor kiezen om personeel via een detacheringspartner aan je te verbinden. Het fijne aan gedetacheerd personeel is dat diegene in dienst is van het detacheringsbedrijf en niet, zelfs niet tijdelijk, bij je op de loonlijst komt te staan. Daarnaast heb je geen losse facturen van ingehuurde zzp’ers die op tijd voldaan moeten worden. Dat maakt de financiële administratie een stuk gemakkelijker.

Duidelijke afspraken overeenkomst

Het fijne aan een detacheringscontract is dat je duidelijke afspraken kan maken over de duur ervan. Zo weet de ingehuurde werknemer bijvoorbeeld dat hij of zij voor een maand of juist zes maanden (maar langer kan ook) aan de slag gaat. De overeenkomst heeft namelijk een begindatum en een einddatum. Zelfs het aantal uren (minimum en zelfs maximum) kan hierin worden opgenomen.

Momenten waarop detacheren werkt

Aangezien met het detacheringsbureau voor een werknemer een overeenkomst afsluit, wordt het tijdelijk inhuren van personeel overzichtelijk en gemakkelijk. Zo is detacheren bijvoorbeeld heel handig om zwangerschapsverlof of ouderschapsverlof op te vangen in de bouw. Bovendien beschik je snel over goed bouwpersoneel wanneer je plotseling meer mankracht nodig hebt. Helemaal nu met de vele bouwprojecten die op jullie liggen te wachten. Daarnaast kun je tevens terecht bij een detacheringsbureau voor gespecialiseerde werknemers die jij niet in huis hebt, maar wel nodig zijn voor het project. Een marmerspecialist bijvoorbeeld.

Vakmensen binnen handbereik

Het fijne aan detacheren is ook dat beschikt over vakmensen die weten hoe er veilig gewerkt moet worden op de bouwplaats. Zij weten immers precies hoe alles werkt, aan welke voorwaarden er moeten worden voldaan en welke voorschriften belangrijk zijn. Je hoeft een gedetacheerde eigenlijk alleen maar te vertellen wat zijn taken zijn en wanneer het af moet wezen. De rest gaat vanzelf. Bovendien zal een goed detacheringsbureau ervoor zorgen dat het personeel altijd goed geschoold is en weet van de laatste ontwikkelingen in de branche. Het inhuren van personeel via detachering ontzorgt dus en zorgt ervoor dat het werk gedaan wordt.

Hoe het werkt

Het inhuren van personeel op een toch al krappe arbeidsmarkt via een detacheringsbureau zorgt ervoor dat je dus meer kans hebt om tijdelijk professionals in de bouw aan je te binden. Door contact op te nemen met een detacheringsbureau en aan te geven wat jij nodig hebt om een bouwproject tot een goed einde te brengen, dan gaan zij op zoek in hun database naar de juiste kandidaten voor het werk. Er zijn namelijk altijd professionals te vinden. Een detacheringsbureau zal ook zeker zelf op zoek gaan naar de beste professionals in de branche door vacatures te plaatsen. Dit doen zij ook voor hun bedrijfspartners, zodat je altijd de beste professionals kan inhuren voor de bouw.

Flexibiliteit voor aannemers

Detacheren biedt aannemers flexibiliteit als het gaat om personeel. Je vermindert de risico’s van het verliezen van personeel door een veranderende marktvraag. En je vult een tekort snel aan wanneer er weer meer bouwprojecten voor handen zijn. Dankzij gedetacheerd personeel kan je als aannemer de personeelsbezetting flexibel afstemmen op de actuele projectbehoeften. Daarnaast biedt detacheren de gelegenheid om nieuw talent aan te trekken en de kans te geven zich te ontwikkelen in de bouw. Door regelmatig samen te werken met een detacheringsbureau bouw je een netwerk op van ervaren professionals, waar je altijd een beroep op kan doen.

Personeel nodig? Kies voor detachering

Detacheren brengt verschillende voordelen met zich mee, zeker voor de bouw waarbij je van project naar project werkt. Dankzij detachering kun je snel inspelen op veranderende personeelsbehoeften. Het zorgt daarnaast voor een bredere pool van beschikbare vaardigheden van verschillende professionals. Handig als je er specifieke expertise vereist is, zoals bij restauraties of gespecialiseerde afwerkingen. Het detacheringsbureau fungeert als een waardevolle partner hierin en ontzorgt jou als ondernemers bij het vinden van de beste vaklui voor de bouwplaats. Van tekenaar tot uitvoering; neem eens vrijblijvend contact op met een gespecialiseerd detacheringsbureau en ontdek hoe handig het is om te werken met gedetacheerd personeel op en om de bouwplaats.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.