Ongedierte bij u op kantoor? Dit is wat u kunt doen

18 november 2022 14:35

Ongedierte bij u op kantoor? Dit is wat u kunt doen

Weinig dingen zijn vervelender dan het aantreffen van ongedierte op uw kantoor. Of het nu een paar kakkerlakken zijn die over de kantinevloer kruipen of een muis die onder de werkplekken kruipt, ongedierte kan elk kantoor een onrein en ongewenst gevoel geven. Als u te maken heeft met een ongedierteprobleem, bent u niet de enige. Volgens de National Pest Management Association heeft alleen al 74% van de huiseigenaren in de afgelopen 12 maanden te maken gehad met ongedierte, laat staan hoeveel dit op een kantoor kunnen zijn waar minder vaak of minder grondig wordt schoongemaakt.

Het goede nieuws is dat er genoeg dingen zijn die u kunt doen om van ongedierte af te komen en te voorkomen dat ze terugkomen. In deze blogpost geven we u enkele tips over wat u kunt doen om van veelvoorkomend ongedierte zoals kakkerlakken, mieren en knaagdieren af te komen

Kakkerlakken in uw kantoorpand

Kakkerlakken zijn een van de meest voorkomende - en meest verachte - ongedierte die zich in panden bevinden. Deze snel bewegende, moeilijk te vangen insecten kunnen zich snel thuis voelen in uw kantine of bedrijfskeuken. Daarnaast planten ze zich snel voort, dus als u eenmaal een kakkerlak op kantoor rond hebt lopen, is het slechts een kwestie van tijd voordat u een plaag te pakken hebt.

Als u of uw medewerkers denken dat u kakkerlakken bij u op kantoor hebt hebt, is de eerste stap om vast te stellen waar ze vandaan komen. Kakkerlakken komen meestal binnen via kieren en spleten in deuren en ramen of via rioolbuizen. Zodra u weet waar ze binnenkomen, dicht u die kieren en spleten af met kit of afdichtingsmateriaal om te voorkomen dat ze binnenkomen.

U kunt ook van kakkerlakken afkomen door ze te lokken met voedsel vallen. Zoek naar vallen die boorzuur of natriumtetraboraat decahydraat bevatten - beide ingrediënten zijn effectief in het doden van kakkerlakken, maar veilig voor mensen en eventuele kantoor dieren. Plaats de vallen op plaatsen waar u kakkerlakken hebt gezien of op plaatsen waar ze zich graag verbergen (zoals onder apparaten of in kasten). Controleer de vallen regelmatig en gooi de gevangen kakkerlakken weg om stank te voorkomen.       

Mieren op kantoor

Net als kakkerlakken zijn ook mieren een veel voorkomend ongedierte in panden. Mieren komen meestal panden binnen wanneer zij op zoek zijn naar voedsel of water. Als u dus mieren in uw pand aantreft, is de kans groot dat ze door iets worden aangetrokken. Om van mieren af te komen, moet u eerst vaststellen waar ze vandaan komen en wat ze willen. Als u eenmaal weet wat ze willen, verwijder dan datgene wat hen aantrekt in jouw pand (als er bijvoorbeeld gemorst voedsel op de kantinevloer ligt, ruim dat dan op). Dicht vervolgens alle kieren en spleten af waar mieren uw kantoor binnen kunnen komen (mieren kunnen zich door kleine ruimtes persen!). Zet tenslotte mierenlokaas uit in de buurt van plaatsen waar u mieren hebt gezien, zodat ze het lokaas kunnen meenemen naar hun nest en de kolonie kunnen vernietigen.                                                              

Knaagdieren in de kantine

Muizen en ratten zijn niet alleen een plaag - ze kunnen ook gevaarlijk zijn voor uw gezondheid, en die van uw medewerkers, omdat ze ziekten als salmonella en hantavirus bij zich dragen. Als u denkt dat u knaagdieren in uw pand heeft, let dan op tekenen die u kunnen verraden, zoals uitwerpselen in de buurt van voedselbronnen of aangeknaagde gaten in voedselverpakkingen. Om van muizen en ratten af te komen, moet u eerst alle kieren en gaten dichten waar ze uw kantoor binnen kunnen komen (muizen kunnen zich door kleine ruimtes wringen - zelfs kleiner dan een dubbeltje!) Plaats vervolgens overal door het kantoorpand lokaas stations (buiten het bereik van kinderen en kantoor dieren). Bel tenslotte een professionele verdelger als het probleem aanhoudt. Ook kunt u uw personeel inlichten hoe zij hun werkplek en kantine netjes kunnen houden, om te voorkomen dat hier ongedierte op af komt.

Omgaan met ongedierte kan voor u en uw medewerkers vervelend zijn, maar er zijn genoeg dingen die u kunt doen om van ze af te komen! Door de bovenstaande tips te volgen, kunt u afscheid nemen van veelvoorkomend ongedierte zoals kakkerlakken, mieren en knaagdieren. Als deze bovenstaande methoden niet werken, aarzel dan niet om een professionele verdelger te bellen die gespecialiseerd is in (grote) kantoorpanden.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.