Ondernemer, geef ook eens een duurzaam kerstpakket!

24 oktober 2023 10:38

Ondernemer, geef ook eens een duurzaam kerstpakket!

Kerstmis staat om de hoek en velen van ons zijn al bezig met het plannen van de perfecte cadeaus voor familie, vrienden en collega's. Maar in een wereld waarin we meer bewust zijn van onze ecologische voetafdruk, is het ook belangrijk om na te denken over de impact van de cadeaus die we geven. Ondernemers hebben een unieke kans om een impact te maken door dit jaar voor een duurzamer kerstpakket te kiezen. Hier zijn 5  tips om je op weg te helpen.

1. Duurzame pakketverzending door fietskoeriers

Transport en bezorging hebben een aanzienlijke impact op het milieu. Door te kiezen voor bedrijven die gebruik maken van fietskoeriers of andere duurzame verzendmethoden, zoals bestelauto's op groengas, kun je de CO2-uitstoot van je kerstpakket aanzienlijk verminderen. Deze aanpak vermindert de CO2-uitstoot en zorgt voor een duurzamer alternatief in de vaak drukke feestdagenperiode.

2. Biologische en Fairtrade producten

Kies voor producten in je kerstpakket die biologisch en Fairtrade zijn. Met een Fairtrade chocoladereep of biologische thee zorg je ervoor dat producenten, veelal uit ontwikkelingslanden, een redelijke beloning krijgen voor hun product. Biologische producten zijn geteeld zonder schadelijke chemicaliën, wat beter is voor zowel het milieu als de consument. Bovendien kan dit een positieve indruk achterlaten bij jouw zakelijke relaties.

3. Eerlijk en lokaal geproduceerd

Ga voor geschenken die ethisch en duurzaam zijn geproduceerd. Overweeg het opnemen van lokale producten in je kerstpakket. Dit ondersteunt niet alleen lokale ondernemers, maar helpt ook de CO2-uitstoot te verminderen die gepaard gaat met het transport van goederen over lange afstanden. Dit kan gaan om ambachtelijke producten, levensmiddelen of handgemaakte geschenken. Het bevordert de gemeenschap en geeft een persoonlijk tintje aan het kerstpakket.

4. Duurzame cadeaus voor langdurig gebruik

Investeren in cadeaus die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen zorgen ervoor dat ze jarenlang kunnen worden gebruikt. Dit vermindert de noodzaak voor vervanging en vermindert afval. Denk aan een kwalitatieve roestvrijstalen thermosfles of een handgemaakte houten serveerplank. Bovendien kunnen herbruikbare items dagelijks worden gebruikt, waardoor de positieve impact het hele jaar door wordt gevoeld.

5. Milieuvriendelijke en efficiënte verpakkingen

Duurzaamheid gaat verder dan alleen de inhoud van het pakket. De verpakking speelt ook een cruciale rol. Kies voor kerstpakketten die zijn verpakt met minimale materialen en geef de voorkeur aan biologisch afbreekbare of herbruikbare verpakkingen. Door te kiezen voor verpakkingen met een FSC-keurmerk, garandeer je dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Dit is het eerste internationale keurmerk met strenge eisen voor duurzaam en sociaal bosbeheer.

Duurzame kerstvreugde

Overweeg je om dit jaar een bewuste keuze te maken met je kerstpakketten? Met een duurzaam kerstpakket geeft jouw bedrijf een extra goed signaal af om bewuster om te gaan met onze aarde. Vergelijk aanbieders van duurzame kerstpakketten en maak deze kerst extra speciaal!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.