Ode aan de oceaanzeiler

3 oktober 2017 09:32

Ode aan de oceaanzeiler

‘Zij trotseren de elementen. Op zoek naar avontuur. Ondernemende doorzetters die genieten van het leven en zich vrij voelen...’ Met deze woorden brengt het Delta Hotel een ode aan de oceaanzeiler. En daar blijft het niet bij. Het hele hotel, van de entree tot in de hotelkamers, ademt een unieke sfeer die doet denken aan de Volvo Ocean Race.

delta hotelDe link met de scheepvaart is er altijd geweest. Al bij de oprichting in 1955 was het Delta Hotel, dat met zijn voeten in de Nieuwe Maas staat, aangekleed in nautische sferen. Ronald Cordes staat sinds 2009 aan het roer. Hij vertelt: “We laten ons inspireren door de zee en de wereld van de oceaanzeiler. Vanuit deze gedachte renoveerden we in 2013 alle 81 hotelkamers. Dit jaar waren de entree, de negen zalen en het Grand Café aan de beurt. Het vernieuwde interieur geldt als verdiepingsslag op het bestaande concept, zonder dat het er ineens heel anders uitziet.”

Interieur

“Het interieur moest stoer, eigentijds en toegankelijk zijn”, vervolgt Ronald. “Samen met interieurarchitect Gerben van der Molen van Stars Design gaven we daar invulling aan. Om een aantal voorbeelden te geven: we hebben oceaankleurige stoelen, vloerbedekking die doet denken aan een plankenvloer en tapijt waarop een jachthaven is geprint. Absolute blikvanger in het Grand Café is de koperkleurige bierton boven de vernieuwde bar. Ook hangen overal foto’s van zeilers; mannen én vrouwen.” In de zalen zijn het decor, de vloerbedekking en het meubilair vernieuwd. Van de befaamde Tritonzaal is de klassieke kroonluchter vervangen door een modern exemplaar. Het tapijt is voorzien van een enorme Triton-afbeelding en de van oorsprong witte scheidingswand is uitgevoerd met miniatuur Tritons en een blauwe bovenrand.

Carte blanche

Niet alleen het interieur, ook de medewerkers zijn in het nieuw gestoken. De nieuwe bedrijfskleding bestaat uit polo’s, vrijetijdsbroeken en sportieve schoenen. “Onze medewerkers staan op nummer één”, benadrukt Ronald. “Zij dragen ons verhaal uit en waren nauw bij de renovatie betrokken.” Binnen de kaders van het concept gaf Ronald bijvoorbeeld carte blanche aan de chef-kok en zijn team, om de menukaart een metamorfose te geven. Deze menukaart, voorzien van een karabijnhaak om aan een van de kikkers1 in het restaurant gehangen te worden, neemt je mee op reis langs internationale keukens, gezonde gerechten en lokale lekkernijen. Op de drankenkaart staan maar liefst 25 verschillende soorten rum. “Het gaat niet alleen om wat we serveren, maar ook om hoe we dat doen”, zegt Ronald. “Op initiatief van onze mensen presenteren we bepaalde gerechten nu op een plank. Of pasta in een pannetje. Zalm op een donkerblauw schelpbord oogt ook heel anders dan op een wit bord.”

Thuisgevoel

Ondanks alle veranderingen is de dienstverlening van het Delta Hotel als vanouds. “Wij willen dat al onze gasten zich hier thuis voelen”, zegt Ronald. “Of ze hier nu een smoothie komen drinken of een groot feest geven. Voor de zakelijke gast bieden we ruimtes en arrangementen voor onder meer vergaderingen, congressen en trainingen. Lunchen met een klant of borrelen met collega’s kan hier ook uitstekend. En dat allemaal tegen het spectaculaire, dynamische decor van de Nieuwe Maas.” «

Delta Hotel

Maasboulevard 153133 AK Vlaardingen

Telefoon 010 – 434 54 77

E-mail info@deltahotel.nl

www.deltahotel.nl

Tekst: Patricia van der Beek / Fotografie: Sander Nagel Fotografie

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.