Nulmeting Informatiebeveiliging

12 september 2023 16:16

Nulmeting Informatiebeveiliging

In deze periode van toenemende cyberdreigingen en data-inbreuken is het essentieel om uw bedrijfsbeveiliging op orde te hebben. Het startpunt? Een diepgaande nulmeting voor informatiebeveiliging.

Wat betekent een nulmeting precies?

Het gaat verder dan een basiscontrole. Het is een uitvoerige evaluatie van waar uw bedrijf momenteel staat qua beveiliging. Door te begrijpen waar u nu staat, kunt u effectieve stappen nemen om uw beveiligingsinfrastructuur te versterken.

Overweeg het volgende: Als u uw woning beter wilt beveiligen, zou u eerst willen weten waar de potentiële zwakke punten zijn, toch? Dit is exact wat een nulmeting voor uw bedrijf doet. Het legt kwetsbaarheden bloot, analyseert huidige beveiligingsinitiatieven en biedt een basis voor toekomstig ICT-beleid. Bovendien zorgt het ervoor dat uw organisatie in lijn is met de steeds evoluerende wet- en regelgeving.

Hoe ziet zo'n nulmeting eruit?

Initieel maken we een overzicht van alle systemen en procedures van uw bedrijf. Dit laat ons toe om te begrijpen hoe en waar informatie wordt verwerkt, opgeslagen en gedeeld. Daarna brengen we mogelijke risico's in kaart en identificeren potentiële gevaren.

We richten ons vervolgens op de huidige beveiligingsprotocollen. Dit varieert van toegangssystemen tot data-encryptie en van back-upplannen tot verificatiestrategieën. We beoordelen de effectiviteit ervan en toetsen ze aan de actuele standaarden in de sector van informatiebeveiliging. Zo krijgen we inzicht in mogelijke verbeterpunten.

Na analyse ontvangt u van ons een uitgebreid rapport met bevindingen en suggesties. Voor bedrijven die een stap verder willen gaan, staan we ook klaar om te helpen met een uitgewerkt ICT-beleidsplan.

Waarom een nulmeting overwegen?

Er zijn tal van redenen, maar drie voordelen springen eruit. Allereerst krijgt u een helder beeld van mogelijke kwetsbaarheden binnen uw organisatie. Zo bent u beter geïnformeerd over potentiële risico's. Bovendien heeft u toegang tot de kennis en ervaring van professionals, zodat u niet alles zelf hoeft uit te zoeken. Ten slotte zorgt een nulmeting ervoor dat uw bedrijf aantoonbaar voldoet aan de geldende regelgeving, wat boetes minimaliseert en uw reputatie beschermt.

Tot slot

In de wereld van voortdurende cybergevaren is een nulmeting voor informatiebeveiliging geen luxe maar een noodzaak.

Heeft u interesse of wilt u de veiligheid van uw onderneming optimaliseren? Neem contact op met Felloo voor meer informatie en een vrijblijvend gesprek.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.