Nooit meer rijen voor de kassa van je horecazaak

6 november 2023 12:04

Nooit meer rijen voor de kassa van je horecazaak

Misschien ken je het wel. Je roept ‘laatste ronde’ aan de bar van je café of in de lounge van je hotel en iedereen rent een kwartier later naar je kassa om af te rekenen. Of alle gasten in je restaurant besluiten om tegelijk te vertrekken omdat het Nederlands Elftal over een half uur een belangrijke wedstrijd speelt. Als je werkt met een kassasysteem van Eijsink kun je al je klanten snel en optimaal bedienen en ontstaan er geen files bij de kassa.

Een ontspannen sfeer

Mensen die horeca bezoeken doen dat omdat ze een avondje willen ontspannen. Gezellig uit eten met het gezin of een avondje chillen met vrienden. Dan is het wel zo prettig als de bestellingen vlot kunnen worden opgenomen. Bij het afrekenen heb je bij voorkeur de optie van het delen van de rekening, als een groep vrienden de kosten wil splitten. Natuurlijk kunnen ze elkaar ook Tikkies gaan sturen, maar allemaal een deel afrekenen is vaak een stuk makkelijker.

Snel overzicht over je omzet

Als ondernemer wil je natuurlijk weten hoeveel omzet je aan het einde van een dag of aan het eind van de week hebt gedraaid. Dat is belangrijke informatie voor je bedrijfsvoering. Vroeger, toen er nog met cash geld werd afgerekend was dat een klus waar je echt even voor moest gaan zitten. En dan konden er ook nog eens flinke kasverschillen aan het licht komen. Nu veel mensen met pin of met creditcard betalen gaan alle betalingen rechtstreeks naar je zakelijke rekening. Dat maakt het een stuk makkelijker om je omzet te monitoren. Met een betrouwbaar kassasysteem wordt het er alleen maar makkelijker op. Tegen sluitingstijd zie je in een oogopslag hoeveel omzet er is gedraaid en weet je dus of het een goede dag is geweest of niet.

Snel informatie verstrekken aan je boekhouder

Als je je boekhouding uitbesteedt aan een administratiekantoor dan is het heel fijn als je de administratie van je omzet digitaal kunt aanleveren. En dan liefst ook nog in een formaat dat de boekhouder meteen in zijn eigen systeem kan importeren. Dat scheelt immers heel veel werk. Daarom is het goed te weten dat je een kassasysteem gemakkelijk kunt koppelen aan je boekhouding c.q. administratie. Daardoor hoef je dus niet een hele dag bezig te zijn met het verzamelen van de informatie voor de boekhouder als de deadline voor de aangifte omzetbelasting er weer aankomt. Veel boekhoudkantoren draaien overuren in een ‘btw maand’ omdat veel ondernemers per kwartaal aangifte moeten doen. Het is daarom ook best een aanrader om je administratie per maand in te leveren. Dan kan het boekhoudkantoor de werkzaamheden meer spreiden. Dit voorkomt piekbelasting en mogelijk te laat indienen van de aangifte. Hiervoor ben je altijd zelf verantwoordelijk, ook als je deze werkzaamheden uitbesteedt aan een extern kantoor. De Belastingdienst zal jou er op aanspreken en eventueel een boete opleggen als je te laat bent.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.