Nieuwe opwerkingsinstallatie bij Heros

8 december 2016 13:48

Nieuwe opwerkingsinstallatie bij Heros

heros-foto-1-nieuwbouw-opwerkingsinstallatieOp het Ecopark Terneuzen vordert de bouw van de nieuwe opwerkingsinstallatie voor AEC-bodemas inmiddels gestaag. Heros Sluiskil investeert met de nieuwe installatie in de verbeterde terugwinning van metalen en mineralen. De oplevering is begin 2017.

Heros neemt met de nieuwe installatie een voorschot op de Green Deal. Deze beoogt een inzet van honderd procent van AEC-bodemas in 2020 als schone bouwstof. Daarnaast voorziet het convenant ook in een hogere terugwinning van metalen. De bodemas krijgt als secundaire bouwstof, nadat deze ontdaan is van metalen via mechanische bewerking, een tweede leven in de circulaire economie.

Na opwerking bij Heros wordt de bodemas hoogwaardig toegepast als funderings- en ophoogmateriaal in de wegenbouw, voor landschappelijke inpassing of als toeslagmateriaal voor de betonwaren- en de asfaltindustrie. www.heros.nl

Fotobijschrift: Nieuwbouw bij Heros Sluiskil (Foto: Oscar van Beest)

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.