Nederlands-Duits belastingverdrag: hoe goed werkt het?

7 februari 2017 14:54

Nederlands-Duits belastingverdrag: hoe goed werkt het?

Een jaar geleden is het nieuwe verdrag ter voorkoming van dubbele belasting tussen Nederland en Duitsland in werking getreden – na een ratificatieprocedure die meer dan drie jaar in beslag nam. Het nieuwe belastingverdrag ging gepaard met een aantal wijzigingen voor werkgevers en werknemers. De heer Günter Fuchs (Team GWO, Finanzverwaltung NRW) en mevrouw Anela Trbovic (Team GWO, Belastingdienst) laten op 15 februari 2017 tijdens de Duitsland Borrel van STRICK een tweetal wijzigingen de revue passeren.

Zo is bijvoorbeeld voor de beloning, die een directeur (grootaandeelhouder) ontvangt, het ‘directeursartikel’ van toepassing. De heer Fuchs zal toelichten welke fiscale consequenties dit heeft en wat de zienswijze van de Nederlandse en Duitse Belastingdienst hierin is.

Verder kan een inwoner van Nederland, die inkomsten heeft die in Duitsland belastbaar zijn, gebruik maken van de ‘compensatieregeling’. Het betreft een regeling die Nederland al langere tijd toepast in de relatie met België, maar nu dus ook met Duitsland. Door de compensatieregeling wordt de mogelijkheid geboden om aftrekposten (hypotheekrente eigen woning, persoonsgebonden aftrek) in Nederland te effectueren. Anela Trbovic (Team GWO, Belastingdienst) zal uitleggen wie aanspraak kan maken op deze regeling en hoe de regeling toegepast gaat worden.

Deze onderwerpen komen aan de orde tijdens de 'Duitsland-Borrel' bij STRICK – Rechtsanwälte & Steuerberater op 15 februari 2017 van 16.30 tot 20.00 uur in Kleve. Nederlandse ondernemers kunnen hier hun vragen voorleggen aan de twee belastingexperts van de Nederlandse en Duitse Belastingdienst, maar kunnen daarnaast vanzelfsprekend met al hun andere vragen tevens terecht bij de advocaten en belastingspecialisten van STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater. Daarnaast bestaat er gelegenheid met collega-ondernemers te netwerken. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Informatie en aanmeldingsformulier: www.strick.de 

 

Alle informatie op een rijtje

Bijeenkomst:               Nederlands-Duits belastingverdrag: hoe goed werkt het?

Datum:                        Woensdag 15 februari 2017

Tijd:                             16.30 – 20.00 uur

Organisatie:                STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater i.s.m. Belastingdienst en Finanzverwaltung NRW

Locatie:                       Siemensstr. 31, D-47533 Kleve

Aanmelding:   http://www.strick.de/duitsland/kennismaking/duitsland-borrel-aanmelding/

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.