Met een laadpaal voor de deur heb je een streepje voor

4 oktober 2022 08:51

Met een laadpaal voor de deur heb je een streepje voor

Wist je dat EV-rijders de keuze voor een winkel of restaurant vaak laten afhangen van de aanwezigheid van een laadpaal?

Het is niet alleen fijn voor medewerkers, maar ook voor bezoekers van jouw bedrijf hebben laadpunten aantrekkingskracht. Meer dan de helft van de elektrische rijders laat de keuze voor een winkel of restaurant namelijk afhangen van de laadmogelijkheden ter plaatse. Dat blijkt uit een onderzoek van Shell Recharge Solutions.

Een laadpaal maakt jouw bedrijf aantrekkelijk

Heb je een bedrijf waar je gasten ontvangt? Of het nu een hotel, winkel of speelparadijs is: elektrische rijders komen eerder naar je toe wanneer je een laadpunt hebt. Dat betekent dat er een paar honderdduizend potentiële klanten zijn die je over de streep trekt met een laadpaal bij jouw bedrijf voor de deur.

Terugkomen voor de laadpaal
Een laadpaal heeft niet alleen aantrekkingskracht op het eerste gezicht. Wanneer mensen na een eerste bezoek weten dat ze bij jou kunnen opladen, zien ze je graag nog eens terug. Van de ondervraagden geeft 65 procent aan dat ze bestemmingen vaker bezoeken als er laadpunten beschikbaar zijn.

Bedrijven hebben minder vaak een laadpaal

Het aantal elektrische auto’s groeit nog steeds snel, waardoor er steeds meer behoefte is aan laadpunten. De algemene laadinfrastructuur is goed op orde, maar juist bedrijven blijven nog wat achter. Ruim een derde van de bedrijven biedt geen laadmogelijkheden voor werknemers of bezoekers.

Een laadpaal kopen vs. laadpaal abonnement

Dat betekent dat er kansen liggen voor jou als ondernemer. Een van de opties is natuurlijk het aanschaffen van een laadpaal, maar er zijn meer mogelijkheden. Je kan ook een laadpaal abonnement nemen. Je gebruikt de laadpaal dan als een servicedienst. Zo weet je zeker dat je altijd een werkende laadpaal hebt en heb je nooit gedoe over reparaties of bijkomende kosten.

Laadpas voor werknemers

Heb je geen bedrijf waar veel bezoekers komen, maar wil je als ondernemer wel voorzien in goede laadmogelijkheden voor je werknemers? Bekijk dan eens de voordelen van onze laadpas. Met overal in Nederland vaste tarieven weet je precies waar je aan toe bent.

Tip: Rijden jouw werknemers ook regelmatig naar het buitenland? Kies dan voor de internationale laadpas met meer dan 300.000 laadpunten verspreid door heel Europa.

Wat je situatie ook is, met een laadpaal trek je klanten aan en doe je medewerkers een groot plezier. Wil je weten wat in jouw situatie de meest praktische en voordelige oplossing is? Neem gerust contact met ons op!

En vergeet ook niet...

Natuurlijk is het niet alleen de laadpaal die klanten terugbrengt naar jouw bedrijf. De algemene indruk moet ook goed zijn. Denk aan een vriendelijke ontvangst of een goede kop koffie wanneer iemand even moet wachten.

En zoals je inmiddels weet dragen voorzieningen voor je klanten ook bij aan de keuze voor een bedrijf. Naast de aanwezigheid van een laadpaal is er nog iets waar je altijd punten mee scoort: internet! Mensen bezoeken bijvoorbeeld eerder een restaurant als daar gratis wifi is. Dus wil je graag dat klanten voor jou kiezen én naar je terugkomen? Zorg dan vooral dat het ze aan niets ontbreekt.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.